Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trejdades bort – mitt under match

Erik Karlsson. Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Ottawa trejdade bort Dion Phaneuf och Nate Thompson mitt under match. Foto: FRED CHARTRAND / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Så har utförsäljningen av äldre spelare i Ottawa Senators börjat.

Under lagets bortamöte med regerande Stanley Cupmästarna Pittsburgh i natt, svensk tid, bytte man bort backstjärnan Dion Phaneuf, 32, och forwarden Nate Thompson, 33.

Från Los Angeles Kings får Senators forwardarna Marian Gaborik, 36, och Nick Shore, 25.

”Det är med en tår i ögat jag säger farväl till de här två killarna", skriver Erik Karlsson på Twitter i natt.

Till Ottawa Sun sa Erik efter matchen:

– Dion är en god vän till mig och alla andra i laget, så det är tungt att tvingas se honom försvinna. Men det är baksidan av den här branschen.

Senators tvingas betala 25 procent av Phaneufs lön under de tre säsonger han har kvar på sitt jättekontrakt, som löper ut 2021.

Hans årslön är 7 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 56 miljoner kronor.

Erik Karlsson om trejden

Men affären sparar ändå 4 mijoner dollar, 32 miljoner kronor, i lönekostnader för Ottawa, som väntas trejda Gaborik vidare.

– Det här är ett resultat av den situation vi försatt oss i. Vi är alla medvetna om att förändringar kommer. Dion har gjort massor av nytta för oss sedan han kom hit, så Kings får en kvalitetspelare, kommenterade Erik Karlsson, som är Ottawas lagkapten.

Senators har ju nu påbörjat en föryngring av spelartruppen och ville bli av med 32-årige Phaneuf och hans dyra kontrakt.

Han kom till Ottawa under säsongen 2015-16 från Toronto.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Det mesta talar också för att Ottawa inte har användning för en 36-åring som Gaborik, som haft det tufft i Kings i vinter och varit petad vid flera tillfällen under den senaste tiden.

För Kings betyder trejden att man försöker hitta mer stabilitet i försvaret, som har läckt i vinter. Man fick stryk i Carolina i natt med 3-7.

Vad det här innebär för lagets svenska backar Christian Folin och Oscar Fantenberg är svårt att gissa. Fantenberg är sedan några veckor tillbaka i farmarlaget Ontario Reign med Folin spelat regelbundet. Han var +1 i nattens match.

Fler trejder är att vänta i både Ottawa och LA Kings före deadline den 26 februari.

”Förstod att något var på gång”

Ottawa fick stryk med 3-6 i Pittsburgh i natt. Phaneuf plockades av isen under den andra perioden sedan Senators uppgörelse med LA Kings blev klar och spelade inte under den sista perioden.

– Vi spelare undrade varför han inte kom ut på isen till den sista perioden. Vi förstod att något var på gång, Det är surt att förlora goda kompisar, som Dion och Thompson, säger forwarden Mark Stone.

Dion Phaneuf är sedan 2013 gift med kanadensiska skådespelerskan Elisha Cutbert, 35, som jobbat regelbundet i Hollywood både tv- och filmroller under många år.

Ottawas general manager, Pierre Dorion, fick sitt kontrakt förlängt med tre år i förra veckan och deklarerade då att han och ägaren Eugene Melnyk kommit överens om en plan för att bygga ett nytt och yngre lag nu när slutspelsplatsen i år redan är förlorad.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!