Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Trehövdat målvakts- monster i New York”

Ur ”Sportklubben”: Rickard Wallin tar ut årtiondets bästa formation.
Alexander Georgiev och Henrik LundqvistFoto: USA TODAY NETWORK / BRAD PENNER-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Henrik Lundqvist Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Igor ShesterkinFoto: SARAH STIER / REUTERS BILDBYRÅN

New York Rangers utökar truppen med ytterligare en målvakt.

Igor Shesterkin, kallad ”Henrik Lundqvists arvtagare”, flyttas nu upp till NHL.

”Klockan har börjat ticka mot det stora, oundvikliga beslut som Rangers måste fatta”, skriver The Athletic

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

New York Rangers har en intressant målvaktssituation framför sig.  Henrik Lundqvist har ett år kvar på sitt monsteravtal samtidigt som Alexander Georgiev har ett utgående kontrakt. Och i AHL har 24-årige Igor Shesterkin imponerat stort – så pass stort att han nu flyttas upp till Rangers.

Shesterkin draftades av Rangers 2014 och dubbades tidigt till ”Henrik Lundqvists arvtagare”. Efter att ha storspelat i KHL senaste åren flyttade han till slut över till Nordamerika inför den här säsongen.

Hittills har det bara blivit spel i AHL men natten mot onsdag, svensk tid, blir NHL-debuten av – med Henrik Lundqvist som backup.

Lundqvist, 22 starter, har i princip delat målvaktssysslan med Georgiev, 19 starter, den här säsongen. Georgiev har sedan länge omgärdats av trejdrykten – och om Shesterkin nu lyckas etablera sig i NHL lär de ta ytterligare fart.

”Prinsen är här och så är kungen. Och så är även Alexander Georgiev, som skulle kunna vara ”the next one” om det inte vore för Shesterkin”, skriver The Athletic.

”Ett trehövdat målvaktsmonster har börjat ta form i New York”, skriver hockeyjournalisten James Mirtle på Twitter.

Ett alternativ för Rangers skulle kunna vara att försöka trejda eller köpa ut Henrik Lundqvist från hans kontrakt, men det ses som högst osannolikt. Dels på grund av hans status i klubben, dels på grund av att han har en klausul som innebär att han inte kan trejdas.

– Vi tänker bara på här och nu. Vi oroar oss inte över vad som ska hända om tre veckor eller om tre månader. Just nu har vi tre målvakter, säger Rangerstränaren David Quinn enligt New York Post.

”Då måste Rangers ta ett beslut”

Utöver hans imponerande spel i farmarlaget Hartford Wolfpack kan en klausul i kontraktet vara anledningen till att Rangers beslutat sig för att lyfta upp Shesterkin. En klausul som möjliggjort en flytt tillbaka till KHL vid utebliven speltid i NHL.

”Shesterkin har eller har haft en Europa-klausul, han var fri att lämna Hartford när som helst. Och man skulle kunna tänka sig att den tidpunkten började närma sig”, skriver New York Posts Larry Brooks på Twitter.

”Det är väldigt intressant. Om Shesterkin börjar undersöka den möjligheten måste Rangers ta ett beslut så snart som möjligt”, skriver Joe Fortunato, redaktionschef på Blueshirtbanter.com.