Bröderna Sedin. Foto: Darryl DyckBröderna Sedin. Foto: Darryl Dyck
Bröderna Sedin. Foto: Darryl Dyck
Erik Karlsson. Foto: Ben MargotErik Karlsson. Foto: Ben Margot
Erik Karlsson. Foto: Ben Margot
Bäckström. Foto: Nick Wass/ Associated Press / TtBäckström. Foto: Nick Wass/ Associated Press / Tt
Bäckström. Foto: Nick Wass/ Associated Press / Tt
Henrik Lundqvist. Foto: Frank Franklin IiHenrik Lundqvist. Foto: Frank Franklin Ii
Henrik Lundqvist. Foto: Frank Franklin Ii

Tre svenskar är med i NHL:s all star-lag

Publicerad

Tre svenskar tar plats i säsongens All Star-lag i NHL.

Nicklas Bäckström, Daniel Sedin och Erik Karlsson.

Men New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist får ingen plats.

Nu står det klart vilka spelare som kommer att delta i den All Star-match som NHL arrangerar den 31 januari i Nashville.

Erik Karlsson, fyra i poängligan, har vunnit priset som årets back ett flertal gånger och är given i laget. Han är den av NHL-svenskarna som ligger bäst till i poängliga, för närvarande på en fjärdeplats.

Lite längre ner i den sammanställningen hittar vi Vancouver-stjärnan Daniel Sedin. Även han tar plats i All Star-laget.

Lundqvist petas

Nicklas Bäckström missade ett flertal matcher i början av säsongen, på grund av en höftoperation. Men därefter har svensken gjort stor succé för sitt Washington. Det har blivit 35 poäng på 36 matcher.

New York Rangers-stjärnan Henrik Lundqvist tar inte någon plats i laget.

LÄS MER: Blodiga bilderna på Sedin: "Tre tänder rök"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag