Tränarens kritik: ”Inte redo att betala priset”

Jeff Skinner
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Rasmus Dahlin, 21, gjorde sin 200:e match i NHL när Buffalo tog emot Vancouver i nattens stora svenskmöte.

Och Rasmus fick anledning att fira, då man vann med 5-2 och Sabres tog sin tredje raka seger under serieupptakten.

– Vi spelar väldigt bra hockey och jag tycker att vi förtjänar alla tre segrar, så det är positivt, säger Dahlins lagkamrat, Victor Olofsson, till SportExpressen.

Fjolårets jumbogäng i NHL har ryckt upp sig trots att man tappat målvakten Linus Ullmark och lagkaptenen och centerstjärnan Jack Eichel.

Under ledning av nye coachen Don Granato spelar man en fartfylld och aggressiv hockey, som har gett utdelning så här långt med vinster över Montreal /(5-1), Arizona (2-1) och nu Vancouver (5-2).

Den nya kedjan med Tage Thompson mellan svenskarna Victor Olofsson och Rasmus Asplund stod för två av målen och hade ytterligare en rad chanser.

– Jag trivs jättebra med Asplund och Thompson. Vi hittar varandra väldigt bra därute på isen. Jag tycker att vi som kedja spelat riktigt bra i alla tre matcherna och nu fick vi äntligen göra mål idag också, så det var skönt, säger Victor.

Kan det här bli säsongen när allt vänder för Buffalo Sabres?

– Väldigt svårt att säga så här tidigt, men vi har i alla fall spelat väldigt bra hockey och jag tycker att vi förtjänar alla tre segrarna.

Vanvoucer föll ihop totalt

Vancouver hade ledningen med både 1-0 och 2-1, men efter Sabres kvittering till 2-2 i slutet av den andra perioden vände man matchen. 

Man sänkte Vancouver med tre raka fullträffar under den sista perioden, där Asplunds 5-2-mål i tom kasse med knappt tre minuter kvar var spiken i kistan.

Rasmus Dahlin antecknades för en målgivande passning och var +2, så han vann backduellen med Oliver Ekman-Larsson, som lämnade isen utan poäng.

Inte heller anfallsduon Elias Pettersson och Nils Höglander hamnade i poängprotokollet den här kvällen i KeyBank Center i Buffalo.

Vancouver är ute på en sex matcher lång turné och har kvar stopp i Chicago och Seattle.

Canucks ”inte beredda att betala priset”

Man har en vinst mot Philadelphia och en förlust efter straffläggning mot Edmonton på poängkontot så här långt. 

– Vi hade problem med Buffalos fart ikväll och var inte heller beredda att betala det pris som krävs för att vinna matcher i den här ligan, konstaterade Canuckscoachen Travis Green besviket efter förlusten i natt.

Han var kritisk till att han hade nio forwards, som inte täckte ett enda skott, och åtta forwards, som inte utdelade en enda tackling.

Det hjälpte inte att man fick tillbaka Brock Boeser i anfallet. Vancouver saknade unge backstjärnan Quinn Hughes, som missade matchen på grund av en skada.