Dan Bylsma. Foto: Joel Auerbach / AP TT NYHETSBYRÅNDan Bylsma. Foto: Joel Auerbach / AP TT NYHETSBYRÅN
Dan Bylsma. Foto: Joel Auerbach / AP TT NYHETSBYRÅN
Jack Eichel. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNJack Eichel. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
Jack Eichel. Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Gary Wiepert / AP FR170498 APFoto: Gary Wiepert / AP FR170498 AP
 Foto: Gary Wiepert / AP FR170498 AP
Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN

Tränaren får sparken efter bråkuppgifterna

Publicerad

I går skakades NHL-klubben Buffalo Sabres av en påstådd spricka då lagets stora stjärna Jack Eichel uppgavs ha krävt att klubben skulle sparka huvudtränaren Dan Bylsma för att supertalangen skulle skriva nytt kontrakt.

Nu, en dag efter uppgifterna, sparkas Bylsma tillsammans med lagets general manager Tim Murray.

– Efter att ha kollat igenom den senaste säsongen och börjat tänka på framtiden i vår organisation så bestämde vi att släppa dem från sina tjänster, säger klubbens ägare Terrence Pegula till NBC Sports.

2015 draftades Jack Eichel av Buffalo Sabres som nummer två efter en av världens just nu bästa spelare, Connor McDavid.

Den amerikanske centern kom då till ett Buffalo som i flera år haft stora sportsliga problem och letade efter en spelare att bygga sin framtid omkring. En Jack Eichel.

Redan sin första säsong i NHL, senare samma år, kom också Eichel att visa sin talang då han sköt 56 poäng på 81 matcher och med det blev lagets näst främsta poängplockare sin debutsäsong till trots.

Tung säsong

Den gångna vintern var förväntningarna stora på Buffalo Sabres och framför allt Jack Eichel men återigen var laget långt ifrån slutspel, när säsongen summerades skiljde 17 poäng upp till Toronto Maple Leafs som var sista lag till slutspel i konferensen.

Eichel har också flera gånger under säsongen öppet pratat om missnöjet mot lagets spelsystem och föreningen som inte gjort de förändringar som de lovade när han draftades, och när amerikanen nu ska omförhandla kontraktet i sommar kan det bli problem. Enligt Paul Hamilton skulle nämligen Eichel vägra att skriva på ett nytt kontrakt om huvudtränaren Dan Bylsma fanns kvar i laget.

Sparkar GM och huvudtränare

I dag står det klart att Jack Eichel och Buffalo Sabres har sett det sista av huvudtränaren Dan Bylsma då han har fått sparken av klubben - även lagets general manager Tim Murray får sparken, och laget står nu inför en ombyggnation inför kommande säsong.

Det är ännu inte klart vilka som blir ersättarna.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag