Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Tråkigt, familjerna saknar varandra..."

Publicerad

LOS ANGELES. Ska han äntligen få uppleva en Stanley Cupfinal nu?

Det är frågan Nicklas Bäckström, 30, ställer sig.

Efter elva säsonger i Washington Capitals och stjärnstatus som en av NHL:s bästa centerforwards hoppas Bäckis på en galaföreställning i den amerikanska huvudstaden i vår.

- Vi är kanske inte förhandsfavoriter, som vi varit tidigare år. Men jag hoppas att vi kan överraska. Just nu ligger vi bra till, så det gäller att vi fortsätter att spela bra under de sista femton omgångarna, säger Bäckis.

Det är en sak som Nicklas Bäckström pekar på när han får frågan om den här upplagan av Capitals är vassare än de lag man haft under senare år.

- Jag är grymt imponerad av de yngre killarna, som kommit in i laget. Typ Jakub Vrana, Christian Djoos och Madison Bowey. De har alla tagit ett jättestort steg och förstått spelsystemet jättesnabbt. Det är viktigt att vi fått in en ny generation spelare i laget.

 

LÄS MER: Nicklas Bäckströms oro efter läskiga bilderna 

 

- Om vi tittar på de lag vi haft de senaste åren har vi kanske varit förhandsfavoriter, men inte lyckats i play off. Vi har inte kunnat slå Pittsburgh Penguins, det är dem vi haft mest problem med, säger Bäckis under ett fikasnack några timmar före torsdagens bortamöte med Kings i Los Angeles.

Bäckis fruktar Pittburgh mest

Ni har en bra målvakt, ett rutinerat försvar och bra spets i anfallet. Vad är känslan om er slagstyrka?

- Vi har väl varit lite upp och ner under de senaste veckorna, men när vi spelar bra är vi svårslagna. Och vi har krigat på bra i vinter och tagit poäng.

För att nå en final måste ni förbi lag som Pittsburgh, Boston och Tampa Bay på den östra halvan? Vilka fruktar du mest?

- Jag måste säga Pittsburgh. Det är det lag vi haft svårast mot och jag respekterar Penguins mest. De har ett otroligt bra lag, så det går inte att slappna av mot dem även de ligger under med flera mål. De har en otrolig förmåga att komma tillbaka.

 

LÄS MER: Elias Pettersson hyllas stort i NHL: "Blir skrämmande" 

 

Tycker du att ni har ett tillräckligt tufft lag?

- Det vet jag inte, men det känns som när vi spelar bra kan vi spela fysiskt också. Det är förstås viktigt att man kan göra det. Vi har några killar, typ Tom Wilson, som verkligen kan spela fysiskt.

"Våra familjer saknar varandra"

För egen del, är du lika sugen på hockeyn nu som du var för fem-sju år sedan?

- Åh, ja. Jag är jättesugen. Man spelar ju bara för en sak och jag ser fram emot slutspelet nu.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Hur har din vardag förändrats nu när du och Liza har två barn, dottern Haley, 4,5, och sonen Vince, 1,5.

- Jag försöker åka hem efter träningen varje morgon för att hinna göra saker med barnen under eftermiddagen. Det är ett lite annorlunda liv, men det är väldigt trivsamt.

Marcus Johansson blev trejdad till New Jersey, hur tufft har det varit då ni är bra kompisar?

- Det var väldigt tråkigt och våra familjer saknar varandra, de har ju också småbarn. Vi umgicks väldigt mycket, men det är sådan den här businessen är. Vi håller kontakten och jag vet att han trivs med lagkamraterna i Devils, så det känns skönt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag