Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Tråkigt, familjerna saknar varandra..."

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Ska han äntligen få uppleva en Stanley Cupfinal nu?

Det är frågan Nicklas Bäckström, 30, ställer sig.

Efter elva säsonger i Washington Capitals och stjärnstatus som en av NHL:s bästa centerforwards hoppas Bäckis på en galaföreställning i den amerikanska huvudstaden i vår.

- Vi är kanske inte förhandsfavoriter, som vi varit tidigare år. Men jag hoppas att vi kan överraska. Just nu ligger vi bra till, så det gäller att vi fortsätter att spela bra under de sista femton omgångarna, säger Bäckis.

Det är en sak som Nicklas Bäckström pekar på när han får frågan om den här upplagan av Capitals är vassare än de lag man haft under senare år.

- Jag är grymt imponerad av de yngre killarna, som kommit in i laget. Typ Jakub Vrana, Christian Djoos och Madison Bowey. De har alla tagit ett jättestort steg och förstått spelsystemet jättesnabbt. Det är viktigt att vi fått in en ny generation spelare i laget.

 

LÄS MER: Nicklas Bäckströms oro efter läskiga bilderna 

 

- Om vi tittar på de lag vi haft de senaste åren har vi kanske varit förhandsfavoriter, men inte lyckats i play off. Vi har inte kunnat slå Pittsburgh Penguins, det är dem vi haft mest problem med, säger Bäckis under ett fikasnack några timmar före torsdagens bortamöte med Kings i Los Angeles.

Bäckis fruktar Pittburgh mest

Ni har en bra målvakt, ett rutinerat försvar och bra spets i anfallet. Vad är känslan om er slagstyrka?

- Vi har väl varit lite upp och ner under de senaste veckorna, men när vi spelar bra är vi svårslagna. Och vi har krigat på bra i vinter och tagit poäng.

För att nå en final måste ni förbi lag som Pittsburgh, Boston och Tampa Bay på den östra halvan? Vilka fruktar du mest?

- Jag måste säga Pittsburgh. Det är det lag vi haft svårast mot och jag respekterar Penguins mest. De har ett otroligt bra lag, så det går inte att slappna av mot dem även de ligger under med flera mål. De har en otrolig förmåga att komma tillbaka.

 

LÄS MER: Elias Pettersson hyllas stort i NHL: "Blir skrämmande" 

 

Tycker du att ni har ett tillräckligt tufft lag?

- Det vet jag inte, men det känns som när vi spelar bra kan vi spela fysiskt också. Det är förstås viktigt att man kan göra det. Vi har några killar, typ Tom Wilson, som verkligen kan spela fysiskt.

"Våra familjer saknar varandra"

För egen del, är du lika sugen på hockeyn nu som du var för fem-sju år sedan?

- Åh, ja. Jag är jättesugen. Man spelar ju bara för en sak och jag ser fram emot slutspelet nu.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Hur har din vardag förändrats nu när du och Liza har två barn, dottern Haley, 4,5, och sonen Vince, 1,5.

- Jag försöker åka hem efter träningen varje morgon för att hinna göra saker med barnen under eftermiddagen. Det är ett lite annorlunda liv, men det är väldigt trivsamt.

Marcus Johansson blev trejdad till New Jersey, hur tufft har det varit då ni är bra kompisar?

- Det var väldigt tråkigt och våra familjer saknar varandra, de har ju också småbarn. Vi umgicks väldigt mycket, men det är sådan den här businessen är. Vi håller kontakten och jag vet att han trivs med lagkamraterna i Devils, så det känns skönt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!