Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas brutalt – efter Pettersson-frågan

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DEVIN MANKY/ICON SPORTSWIRE VIA WWW.I / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Taylor Halls kontrakt går ut i sommar.

Någon förlängning med New Jersey Devils ser inte ut att bli av

Vancouver Canucks pekas ut som en av flera tänkbara destinationer för den 28-årige superstjärnan.

New Jersey Devils är NHL:s krislag nummer ett.

Efter bara nio segrar fick tränaren John Hynes sparken inför nattens match mot Vegas Golden Knights. Det hjälpte inte. Utan Devils fick räkna in ytterligare en förlust.

Taylor Hall har burit laget på sina axlar under sina tre säsonger efter trejden från Edmonton Oilers - som skickade Adam Larsson åt andra hållet.

2018 gjorde Hall 93 poäng på 76 matcher, förde Devils till slutspel mot Tampa Bay och kanadensaren fick sedan ta emot Hart Trophy som ligans mest värdefulle spelare.

Taylor Hall ser ut att lämna New Jersey Devils

Men nu ser 28-åringens dagar i klubben ut att vara räknade.

Kontraktet går ut i sommar och ett nytt avtal med Devils verkar osannolikt. TSN-experten Pierre LeBrun rapporterade i förra veckan att klubbens general manager Ray Shero har börjat lyssna på eventuella bud på Taylor Hall.

– Man vill spela i ett så bra lag som möjligt. Jag har spelat nio säsonger i NHL och har bara vunnit en enda slutspelsmatch, sa Hall i somras.

Därefter plockade New Jersey Devils in två tunga namn i backgiganten P.K. Subban och powerforwarden Wayne Simmonds. Men spelet har inte lyft.

Colorado, Nashville, Montreal, Carolina, Pittsburgh, tidigare klubben Edmonton och Vancouver pekas nu ut som tänkbara destinationer för Taylor Hall.

”Vancouver har redan en toppoffensiv. De kanske inte vinner Western conference denna säsong, men det verkar utan tvekan bli klara med sin generationsväxling inom kort”, skriver Sportsnet.

”I nuläget är det viktigaste kontraktet för Vancouvers del Elias Petterssons som går ut 2021. Han ser ut att få över 11 miljoner dollar om året. Allt som äventyrar ett sådant kontrakt ska inte ens övervägas.”

Dumförklarad efter frågan om Elias Pettersson

Att Elias Pettersson kommer ingå i en trejd mot Taylor Hall kommer aldrig ske. Men Boston Globe-journalisten Kevin Paul Dupont valde ändå att skicka ut frågan på Twitter för att få fansens respons.

”Om du vore Vancouver Canucks och visste att du kunde tredja till dig och förlänga med (Taylor) Hall, skulle du släppa (Quinn) Hughes eller (Elias) Pettersson?”, skrev Dupont - och han har i nuläget bombats med över 700 svar och många underhållande GIF:ar.

”Det är absolut noll procents chans att det händer”, kontrar profilen Darren R Pang

Alla på samma tema: ”Du är en idiot”, ”Aldrig i livet”, ”Pettersson är bättre än Hall”, ”Det vore fullständigt galet”.

Elias Pettersson gjorde i natt sitt tolfte mål för säsongen, hans 40:e totalt i ligan, i hans 100:e NHL-match.

https://twitter.com/GlobeKPD/status/1201861072807968768?s=20https://twitter.com/PierreVLeBrun/status/1200830408264470528