Foto: Carlos Osorio
 Foto: Carlos Osorio

Tomas Holmströms tips: Rangers i final

Publicerad

LOS ANGELES. De svenska NHL-­proffsen som inte spelar VM och är kvar i USA och Kanada följer Stanley Cup ingående.

- "Lunkan" har varit grymt duktig, så jag tror att New York Rangers tar sig till final, säger Tomas Holmström i Detroit.

Nu vann New Jersey i natt (3-2) och utjämnade till 1-1 i matcher, men "Homer" tror ändå på Henrik Lundqvist och hans Rangers som segrare i semifinalserien.

Finalmotståndare?

- LA Kings har sett väldigt starka ut, men man vet aldrig med Phoenix. Det är otroligt bra gjort att ha kommit så här långt, som de gjort, menar "Homer".

"Kan slå Kanada"

Våra NHL-spelare som har barn i skolan stannar kvar i Nordamerika till i början eller mitten av juni.

- Synd att man inte kan se Tre Kronors matcher i VM på tv här i USA. Hoppas de slår Tjeckien i kvartsfinalen och sedan väntar väl förmodligen Kanada. Men även om kanadensarna har ett bra lag i år, så tror jag att Sverige kan slå dem på stor is, säger Tomas Holmström.

Besked dröjer

Han har just återkommit till Detroit från semester med familjen i Miami och Florida.

Om sin egen karriär säger han:

- Jag ska träffa vår general manager Ken Holland när han kommer hem från VM, så mitt beslut dröjer några veckor till.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag