Tar sin första seger – efter storspel i målet

Anton Forsberg räddade 35 skott när Ottawa vann.
Foto: GRAHAM HUGHES / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Anton Forsberg, 28, tog sin första vinst i kassen för Ottawa Senators när man gästade Montreal i natt, svensk tid.

Han räddade 35 skott och fick massor av kramar från lagkamraterna efter 6-3-segern.

Inte illa att knocka anrika Canadiens i deras omtalade hemmaarena, Bell Centre.

– Riktigt skönt att få en vinst i bagaget. Det här var en stark laginsats rakt igenom, säger Anton till SportExpressen efter slutsignalen.

Anton Forsberg svarade för en lovande debut i Ottawa för en dryg vecka sedan när man tog emot Toronto hemma i Canadian Tire Center.

Men då föll man i förlängningen med 2-3, trots att Forsberg stoppade 38 skott.

Ottawa fick en drömstart i nattens match med ett ledningsmål redan efter 42 sekunder när Brady Tkachuk ordnade 1-0 i powerplay.

Det krävdes ett powerplay för att Canadiens skulle överlista Anton Forsberg och det var Tyler Toffoli, som kvitterade efter drygt fem minuter.

Men Anton stoppade de andra 13 skotten hemmaspelarna frestade honom med under de första 20 minuter.

Curtis Brown gav Senators ledningen i numerärt underläge innan perioden var slut, men Montreal utjämnade tidigt i mittenperioden.

Forsberg stortrivs i nya klubben

Ottawa ryckte ifrån efter två fullträffar från Jevgeni Davdonov och kunde gå till paus med en 4-3-ledning sedan Josh Anderson reducerat i slutminuterna för Montreal.

Med hjälp av Anton Forsberg kunde gästerna håla undan och öka på ledningen i den sista perioden med två fullträffar.

När slutsignalen kom störtade lagkamraterna ut från båset för att krama om sin svenske målvaktshjälte.

Brady Tkachuk kunde ses skrika ut sin glädje och grattis till Anton när han nådde fram i ledet av gratulanter.

Anton Forsberg har fått en bra start i sin nya NHL-klubb och stortrivs sedan NHL-karriären fått en nystart i den kanadensiska huvudstaden..

– Vi trivs jättebra i Ottawa och har nu flyttat in i en lägenhet efter evighet på hotell, vilket är skönt. Familjen trivs bra, det är det viktigaste, säger Anton.

Han kom till Senators efter en kort tid i Winnipeg, dit han kom via Carolina Hurricanes (utan att sätta sin fot i USA) från inledningen av säsongen i Edmonton.