Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svarar om Pettersson: ”Var helt klart bättre”

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Äntligen en seger.

Men det krävdes förlängning för att Vancouver Canucks skulle få stopp på raden av tre raka förluster.

Det blev 6-5 efter straffläggning mot Montreal Canadiens i morse, svensk tid.

Men på minuskontot – man fick svenske backklippan Alexander Edler skadad.

Vancouver har haft en tung inledning av grundserien och det gäller inte minst Elias Pettersson, 22.

Det blev ingen poäng i natt heller för centerstjärnan, som bjöd på några fina solonummer och hade ett antal chanser men inte riktigt fick till avslutningarna.

Han stod för en riktig fräckis i den första perioden när han droppade klubban bakåt mellan skridskorna och gjorde en dragning, men skottet blev inte vad han hade tänkt sig.

Elias, som hade två skott på mål men var -2, missade också sin straff när avgörandets stund var inne efter den mållösa förlängningen.

Nu ordnade det sig ändå.

Lagkaptenen Bo Horvat satte dit den avgörande straffen bakom Carey Price.

Efter matchen kommenterade tränaren Travis Green svårigheterna som förstakedjan med Pettersson, Boeser och Miller haft att producera poäng i inledningen av säsongen.

– De var helt klart bättre ikväll. Det känns som att media försöker hitta något att klaga på varje match. Petey kanske inte har haft den bästa starten, och han har inte gjort så mycket poäng men han är en stor del av vårt powerplay-spel. Deras kedja var den som drev vårt spel framåt hela tiden. Poängen kommer att komma, säger han till Sportsnet 650. 

Alexander Edler klev av skadad

En annan ljusglimt för Canucks var att man nu fick utdelning på sitt haltande powerplay. Tre av nattens mål kom i spel i numerärt överläge.

Och Petterssons kedjekamrat, Brock Boeser, fortsätter att skjuta mål. Det blev två nya fullträffar mot Canadiens. Också Horvat var tvåmålsskytt.

Vancouver fick än en gång lida för att man inte haft råd att behålla en spelare från fjolårets framgångsrika lag.

Nu var det Tyler Toffoli som gäckade sina gamla lagkamrater med ett hattrick. Förra helgen var det Jacob Markström i Calgary, som knäckte Canucks i två raka matcher.

Hur illa skadad Alexander Edler är framkom inte efter matchen i natt.

Han lämnade isen i den andra perioden efter att ha tacklats in i kortsargen bakom den egna kassen.

Edler tog sig för egen maskin ut till båset och försvann direkt in i omklädningsrummet för att inte återkomma i matchen.