Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Titta på den där killen – kom hit en sekund!”

Foto: GRIPAS YURI/ABACA / GRIPAS YURI/ABACA STELLA PICTURES
Foto: PATSY LYNCH/SHUTTERSTOCK / PATSY LYNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Ett besök i Vita huset och fotografering tillsammans med president Donald Trump.

Svenskarna i St. Louis Blues fick fira Stanley Cuptiteln ännu en gång under tisdagen när man gästade Washington och blev inbjudna till maktens innersta rum, the Oval Office.

– Det var kanonkul och väldigt intressant, säger Alexander Steen - som kallades fram på podiet efter en kupp av självaste Trump.

Han hade sällskap av sina svenska lagkamrater Carl Gunnarsson och Oskar Sundqvist när mästargänget från i juni träffade president som avslutning på en tio dagar lång turné med fyra matcher.

Den sista av dem var i New York mot Islanders i måndags, så man gjorde nu en extra sväng till Washington för att få ta emot den traditionella hyllningen alla amerikanska mästarlag i de fyra stora sporterna får. En inbjudan från den sittande presidenten att få komma till Vita huset för en speciell ceremoni och en guidad tur i maktens boning.

– Vi är ett sammansvetsat gäng i allt vi gör, så jag är glad att alla våra spelare ville komma med. Vi försöker skilja på idrott och politik, sa klubbens ordförande Tom Stillman, som var den som överräckte en Blueströja med Trump och nummer 45 på ryggen till presidenten.

Donald Trumps hyllning till Alexander Steen

Donald Trump är den 45:e presidenten i USA:s historia.

Med under firandet fanns också den jättelika Stanley Cuppokalen.

Donald Trump kallade upp Alexander Steen till podiet när laget höll en presskonferens i Vita husets Rose Garden.

– Titta på den där killens mun. Kom hit en kortis! sa Trump och vinkade till sig svensken - som bekant har en glugg framtill.

– Tror ni att han har fått sig några smällar? Tror ni att han är tuff? Tror ni att jag kan slå honom i en fajt? Nä, jag vet inte...

Efter att Alexander Steen gått tillbaka till sin plats sa Trump:

– Wow! Hur ser mina (tänder) ut? Ingen hockey.

”Det var en häftig upplevelse”

Därefter fortsatte Donald Trump sitt hyllningstal.

– De kom i gång ordentligt under slutet av säsongen och sedan fortsatte de bara att vinna. Jobbar man hårt och stöttar varandra och tror på sig själva finns segrar alltid inom räckhåll. Så stort grattis till St. Louis Blues för en oförglömlig säsong. Vi fick uppleva en fantastisk finalserie, sa han.

Oskar Sundqvist, 25, säger så här till SportExpressen om upplevelsen att få en inbjudan till Vita huset och träffa presidenten:

– Det var en häftig upplevelse. Roligt att få se hur Trump är som person när inga kameror är på och att få se hur det var därinne, samt att få ta en bild tillsammans med presidenten.

Bluesspelarna hade förutom matchtröjan med sig en annan present till Trump.

Lagkaptenen Alex Pietrangelo överlämnade tillsammans med sina assisterande lagkaptener, där Alexander Steen är en av dem, en specialgjord golfputter med Blues klubbmärke ingraverat till presidenten.

 

LÄS MER: Elias Petterssons jättematch i natt - gjorde tre poäng 

 

Magnus Nyströms ranking av hetaste NHL-lagen 

SportExpressens Magnus Nyström listar lagen att hålla koll på.
https://twitter.com/RiegerReport/status/1184198111255773184?s=20