Foto: Niklas Larsson
 Foto: Niklas Larsson

Tim Erixons poängfest i natt - mot gamla laget

Publicerad

LOS ANGELES. Ett mål och tre assist. Och så var han +6 också.

Tim Erixon var bäst på banan när Springfield Falcons utklassade Connecticut Whale med 10-2 i AHL i natt.

- Det kändes lite konstigt att vara tillbaka där jag spelade ifjol, men jag är glad över den islossning jag nu fick. Jag har spelat bra tidigare i höst, men poängen har uteblivit, säger Tim till Sport-Expressen.

Han tillhörde New York Rangers förra säsongen, hans första i Nordamerika, och fick hålla till i farmarlaget Connecticut Whale mesta tiden.

Men när Rangers i somras bytte till sig Columbus målkung Rick Nash ingick Erixon som en del av betalningen.

Gör succé i Springfield

Under lockouten har han fått hålla igång i Springfield och där gör den svenske backtalangen succé.

- Jag stortrivs med laget och staden. Vi har en bred trupp och en bra mix av yngre och äldre killar, så just nu är allt uppåt, säger Tim sedan han klivit av spelarbussen efter den halvtimmeslånga resan hem efter matchen.

Han visade Falcons vägen genom att göra redan 1-0 efter 3:54.

- Jag kom in från höger och slängde iväg ett skott på mål, som deras målvakt släppte retur på. Den lyckades jag slå in på volley, så det var lite tur, berättar Tim.

Han spelade sedan fram till både 2-0 och 3-0.

"Fick uppleva en islossning"

- Vårt tredje mål var en snygg sak, där jag är rätt nöjd med framspelningen till Nick Drazenovic.

Tims tredje assist för kvällen kom efter 8:47 av den tredje perioden, då han var med och spelade fram Cam Atkinson till 7-2.

- Alltid skönt att få utdelning, det har varit lite tunt med poängen tidigare trots att jag spelat bra. Så nu fick jag uppleva en islossning, säger Erixon.

Springfield Falcons leder AHL:s Eastern conference med sex segrar under de första nio omgångarna av serien. Man har bara förlorat en match under ordinarie speltid och ytterligare två efter straffläggning.

Tim har producerat sex poäng, ett mål och fem assist. Han är +7 efter nio matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag