Tidigare NHL-talang slutar – blir influencer

Foto: Instagram

Hans föräldrar gillar det inte.

Men Nikita Popugaev lämnar ishockeyn och ska i stället försöka jobba som influencer.

– Jag vill få folk att skratta, säger Popugaev till The Athletic.

Nikita Popugaev, 22, betraktades som en jättetalang när han var junior. Som 15-åring gjorde Popugaev tre mål när Ryssland vann U17-VM och han blev ett eftertraktat namn.

Det talades till en början om Nikita Popugaev som en kandidat till att bli vald i NHL-draftens första runda och det slutade till sist med att New Yersey Devils valde honom i den fjärde rundan 2017. Men något som klubben inte visste då var att Popugaev inte skulle vilja spela mer hockey fyra år senare. 

Popugaev tog ingen plats i NHL och i slutet av september i år meddelade han på Instagram att han skulle lämna hockeyn och starta ett nytt liv som bloggare och influencer.

Nikita Popugaev blir influencer

Succén på isen uteblev – och Popugaev vet inte riktigt varför.

– De senaste fem åren har jag inte varit nöjd med att spela hockey. Jag är trött på det. Så nu är jag sugen på ett nytt liv och jag tänker inte på det just nu, säger han till The Athletic.

Den senaste säsongen har Popugaev spelat för Dynamo Moskva och Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL. Men nu blir det inga fler matcher. Beslutet har inte uppskattats av familjen som består av den tidigare KHL-spelaren Andrei, mamma Sveta och systern Anna.

– Mina föräldrar gillar inte min idé. De blev chockade över det. De vill fortfarande att jag ska spela hockey men det kommer inte hända. Så jag försöker blogga, göra livevideor och skämta. Jag älskar att titta på bloggare och jag tycker att det är intressant. Jag gör det nu och jag är glad, så jag kommer fortsätta göra det. Jag vill få folk att skratta, säger Popugaev till The Athletic.

Se målen från NHL 21