Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tangerar Jagr: ”Är ett stort ögonblick”

Foto: GEOFF BURKE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Alexander Ovetjkin, 36, och Nicklas Bäckström, 34, gjorde sin 1000:e match ihop i Washington Capitals i natt, svensk tid.

Det firade Ovie med att göra två nya mål och ta sig upp på delad tredje plats med Jaromir Jagr i NHL:s målliga genom tiderna med 766 mål.

– Ja, det är riktigt coolt att vi spelat så många matcher tillsammans. Hörde att det bara var nio andra som gjort det, så det får man vara stolt över, säger Bäckis till SportExpressen.

Washington hämtade upp underlägen med 0-2 och 2-3 och bortabesegrade Calgary Flames med 5-4. 

– Det var en bra comeback. Flames är ett bra lag, så det var starkt att vi kunde komma tillbaka och vinna mot dem.

36-årige Ovetjkin tar nu upp jakten på Gordie Howe, som gjorde 801 mål under sin långa NHL-karriär, och Wayne Gretzky, som toppar listan med sina 894 fullträffar.

– Jag har sagt det tidigare och säger det igen, jag är stolt över att nämnas med de spelarna. Det här är ett stort ögonblick för mig, min familj, min klubb och våra fans, sa Ovetjkin efter nattens match.

https://twitter.com/Capitals/status/1501432090201452545

Att han gått igenom en tuff period de senaste tio dagarna sedan Ryssland invaderade Ukraina och hans vänskap med president Putin uppmärksammats bekräftar Nicklas Bäckström. 

– Ja, det kan man väl säga.

Elias Lindholm tvåmålsskytt

Hos Calgary var Elias Lindholm tvåmålsskytt och är nu uppe i 29 mål och 60 poäng på 56 matcher. 

Oliver Kylington gav Flames ledningen med 3-2 drygt tre minuter in i den tredje perioden, men Capitals kom tillbaka med tre raka mål.

Axel Jonsson-Fjällby assisterade till Nick Dowds 4-3-mål och sedan gjorde Ovetjkin 5-3 i tom kasse när han tangerade Jagrs 766 mål och tredjeplatsen i målligan.

Elias Lindholms andra mål för kvällen kom med 40 sekunder kvar.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.