Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen slår till med zorromål: ”Makalöst”

Foto: GRAHAM HUGHES / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Så har han gjort det igen, Anaheims trollgubbe, Trevor Zegras.

Den här gången bjöd den 20-årige amerikanen på ett lacrossemål när Ducks gästade Montreal och vann med 5-4.

– Ett otroligt snyggt mål. Han har gjort det någon gång på träning, men jag har aldrig sett det på match. Det är bara att tippa på hatten, säger lagkamraten Jakob Silfverberg till SportExpressen.

Silfverberg hade assist på målet sedan han vunnit en närkamp längs den högra långsargen efter en tekning i anfallsszonen. 

Sedan tog Zegras över showen. Med kontroll över pucken satte han fart i rundeln och runt motståndarkassen.

Bakom målburen tog han upp pucken på klubbladet och så fort han kom fram på den andra sidan fullföljde han rörelsen med ett lacrosseskott, som försvann vid den första stolpen bakom axeln och ryggen på Montrealmålvakten Sam Montembeault.

– Jag hade klubban nytejpad, så jag tänkte varför inte. Jag såg ingen framför kassen att passa pucken till, så jag ville testa den här varianten, som jag tränat på ett tag, sa Zegras när intervjuades efter matchen.

Trevor Zegras hyllas efter zorromål

Silfverberg var lika imponerad som alla andra och kan skryta med att han vara den som assisterade Zegras.

– Ingen superassist direkt, men otroligt snyggt mål. Verkligen ett shownummer, härligt att se, säger Silfverberg.

Det här var tredje matchen under Ducks fem matcher långa turné till östra USA och Kanada, där man tagit poäng i samtliga så här långt.

– Vi gjorde väl ingen höjdarmatch varken idag eller igår, men lyckas få med oss tre poäng på de två matcherna, vilket är starkt, säger Jakob.

TV-kommentatorerna gick upp i falsett när Zegras hade lirkat in pucken och gjort vad man i NHL kallar för ”The Michigan” efter collegespelaren Mike Legg på University of Michigan, som populariserat varainten. 

– Man-oh-man! Har inte den här grabben makalösa händer. Synd bara att det inte var någon publik på plats i arenan, som fick se kanonmålet, utbrast tv-kommentatorn efter Zegras galna fullträff.

Tredje i NHL som lyckas

Provinsen Quebec har infört hårda restriktioner i takt med de ökade Covidfallen i Kanada, så Montreal Canadiens spelar inför tomma läktare just nu.

Trevor Zegras är den tredje spelaren i NHL som lyckats med att göra ett lacrossemål. 

Carolinas Andrej Svechnikov har lyckats med bedriften två gånger och Filip Forsberg gjorde ett liknande för Nashville den 14 januari, 2020, mot Columbus.

Zegras fick både publiken och experterna att häpna tidigare den här säsongen när han stannade bakom kassen i bortamötet med Buffalo den 7 december och med pucken på klubbladet skickade fram en lobbpassning över målburen, som lagkamraten Sonny Milano kunde slå in på tennis där han stod p andra sidan kassen.