Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensktrio bakom historiska målet

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / PHILIP G. PAVELY-USA TODAY SPORT SIPA USA

LOS ANGELES. Det var ett historiskt mål för nykomlingen Seattle Kraken.

Och bakom fullträffen stod tre svenskar.

När Adam Larsson, 29, sköt segermålet och ordnade bortasegern över Pittsburgh Penguins var det första gången Seattle vann en match på övertid i NHL.

– Det var skönt att göra mål bara, men jag vet inte om det var så speciellt, säger han till SportExpressen efter den historiska segern.

Målet kom 1.17 minuter in i förlängningen i spel tre mot tre.

Alexander Wennberg tog in pucken över den offensiva blå linjen samtidigt som Adam Larsson kom in på isen från spelarbåset i ett flygande byte.

Calle Järnkrok satte fart mot Penguinskassen och skapade oro där och dålig sikt för Penguinsmålvakten Tristan Jarry samtidigt som Wennberg släppte pucken snett bakåt till Larsson, som klippte till direkt.

– Calle gjorde ett riktigt bra jobb framför kassen och jag fick ett perfekt pass i rätt läge av Wennberg, säger Adam.

Han har nu gjort mål i två matcher i rad och ser ut att hänga med i offensiven lite mer än vanligt.

– Jag har väl egentligen inte ändrat något i mitt spel utan bara lyckats vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Sedan är jag het nu, det ska vi inte skoja bort, säger han.

Adam Larsson nyckelspelare i Seattle

Adam Larsson valde att lämna Edmonton Oilers i somras efter fem säsonger och skrev på ett fyraårskontrakt med Kraken i juli förra året.

Han är en nyckelspelare hos nykomlingen Seattle och matchas oftast hårdast av alla i laget, som i natt när han gjorde 28 byten och hade 23.39 minuters istid.

På de två senaste matcherna har det också blivit tre poäng i form av två mål och en assist.

Krakens fjärde svensk, Marcus Johansson, hamnade i poängprotokollet för tredje matchen i rad, då han var med och spelade fram Jared Mccann till 1-1-målet.