Svenskkedjan låg bakom segern

New Jersey firar Jesper Bratts mål
Foto: BILL KOSTROUN / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. New Jersey Devils har NHL:s hetaste svenskkedja just nu.

Vilket visade sig på nytt i natt, svensk tid, när Andreas Johnsson, Jesper Bratt tillsammans med Dawson Mercer svarade för 8 poäng tillsammans när man besegrade Philadelphia Flyers med 5-2.

– När vi spelar med sådan här kraft och energi, och håller oss till vårt system, ger vi inte motståndarna någon tid med pucken, sa Andreas till nhl.com efteråt.

Han gjorde 4 poäng, 2 mål och 2 assist, och var +5 när Devils under matchens sista tio minuter gick från 2-2 till en 5-2-vinst.

Jesper Bratt var inte mycket sämre med 1 mål och 2 assist och +4.

De två svenskarna är tillsammans med kanadensaren Dawson Mercer svårstoppade.

Coachen Lindy Ruff öser beröm över trion.

– Jag tycker att Mercer har hittat bra kemi med Johnsson. Den här kedjan har lite av allt, Bratts speed, Dawsons kreativitet och Andreas vilja och desperation gör den framgångsrik, sa Ruff på presskonferensen efter nattens match hemma i Prudential Center.

Svenskarnas fina siffror

Det var Bratt som gjorde det viktiga 3-2-målet efter en två-mot-en-situation med Johnsson, som snodde pucken av Flyersbacken Ivan Provorov.

– Bratt skrek åt mig att han fanns där, så jag behövde bara ge honom pucken på klubbladet. Jag visste att han skulle sätta den, sa Andreas efteråt.

Han toppar Devils interna poängliga tillsammans med Bratt. Båda har gjort 17 poäng på 19 matcher.

Andreas har svarat för 9 mål, så han rankas först. Jesper har gjort 5 mål.

Båda har starka plus- och minussiffror. Johnsson är +13 och Bratt +9.

New Jersey är bara två poäng från den sista slutspelsplatsen i Eastern conference och man har två färre matcher spelade än Pittsburgh Penguins, som parkerar på den andra wildcardplatsen.