Svenskens revansch – efter att ha offrats

Foto: Lindsey Wasson / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Connor McDavid och Leon Draisaitl gjorde i vanlig ordning dubbla poäng när Edmonton spelade i natt.

Men den här gången räckte det inte när man gästade nykomlingen Seattle Kraken.

Adam Larsson gjorde mål mot sitt gamla gäng och snodde rampljuset när Kraken vann med 4-3.

– Att se mig göra mål är inte något ni kommer få se ofta, säger Larsson på presskonferensen efteråt.

Alexander Wennberg var också en av hemmalagets målskyttar och utnämndes till banans bäste spelare.

Larsson, som lämnade Edmonton i somras efter fem säsonger efter att ha blivit vald av Seattle i expansionsdraften, stod för en inbrytning från den vänstra tekningscirkeln när han gav Seattle ledningen med 2-1.

Först ryckte han förbi Zack Kassian för att i nästa ögonblick runda Derek Ryan och placera ett hårt handledsskott bakom Stuart Skinner i Oilerskassen.

Larsson valdes till matchens tredje stjärna efter att förutom målet ha täckt fem skott och dragit ett stort lass i försvaret med mest istid av alla.

Seattles vändning

Seattle hade en tung start på säsongen och vann bara fyra av de 17 första matcherna. Men under den senaste tiden har man börjat plocka poäng, då det blivit fem vinster på de sju senaste omgångarna.

– Kraken har hittat sin identitet nu och det är inte konstigt att det tagit lite tid. Man tvingades inleda NHL-äventyret med fem raka bortamatcher och sedan gäller det att få ihop en grupp av helt nya spelare som ska prestera i en ny miljö, sa förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Målvaktsspelet har också förbättrats avsevärt under de senaste veckorna. I nattens match vaktade Philip Grubauer kassen och svarade för 29 räddningar.