Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskens nya succé: ”Han är ju ostoppbar”

Foto: BRENT CLARK/CSM/SHUTTERSTOCK / BRENT CLARK/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BRYAN BENNETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL VERNON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Victor ”Goalofsson” Olofsson gjorde sitt tredje mål på de senaste två matcherna.

Marcus Johansson nätade för första gången i Buffalotröjan.

Rasmus Dahlin hade en ny assist, hans fjärde på tre matcher och den femte poängen.

Och Linus Ullmark stoppade 40 skott i sin första match för säsongen.

Men det räckte inte riktigt, Sabres föll efter förlängning borta mot Columbus med 3-4.

– Vi hade studsarna med oss under de två första matcherna, men ikväll var vi inte lika vassa. Det var Linus som höll oss kvar i matchen och gav oss chansen att komma tillbaka och ta en poäng, sa Buffalocoachen Ralph Krüger till nhl.com efteråt.

Efter två raka segrar under serieinledningen mot Pittsburgh och New Jersey tappade Buffao poäng för första gången i höst när man gästade Columbus.

Men man fick med sig en poäng efter en sen kvittering i den sista perioden av Victor Olofsson, som efter passningar fram och tillbaka med Dahlin klippte till med ett jätteskott från den högra cirkeln i power play.

Victor Olofsson leder NHL:s rookieliga

Det betyder att Victor Olofsson nu gjort tre mål och fyra poäng på de tre inledande matcherna. Den 24-årige svensken leder därmed rookieligan.

”Han är ostoppbar”, skriver Athletics Buffalo-reporter Joe Yerdon.

Olofssons mål tog matchen till förlängning och där klantade Sabres lagkapten och anfallsstjärna Jack Eichel till det snett bakom den egna kassen när han tappade pucken.

Det gav Nick Foligno chansen att spela fram Alexandre Texier, som i fritt läge kunde sikta och överlista Ullmark, som i natt gjorde sin säsongsdebut.

Buffalo är ett riktigt svenskgäng nu och än en gång visade de blågula stjärnorna att de kommer att ha framträdande roller i laget i vinter.

Hos Blue Jackets fanns det också svenskar i poängprotokollet. Såväl Alexander Wennberg som Emil Bemström antecknades för var sin assist.

Linus Ullmark gjorde en stormatch i målet

Jublet var stort hos hemmalaget efter segern, då det här var första tvåpoängaren i höst.

– Vi tillät dem att spela sitt eget spel lite för enkelt och det kostade oss. Men vi visade karaktär när vi tog oss tillbaka från underlägen två gånger och räddade en poäng, menade Marcus Johansson.

Linus Ullmark gjorde en stormatch, men tvingades att kapitulera under förlängningen efter Eichels misstag.

Men Linus valde att titta framåt.

– Det är en ny dag i morgon och massor av hockey kvar att spela, så vi måste snabbt skaka av oss den här förlusten och komma igen.

NATTENS NHL-RESULTAT

Columbus–Buffalo 4–3 e förl (2–0, 0–2, 1–1, 1–0)

Columbus: Oliver Bjorkstrand, Cam Atkinson (Alexander Wennberg), Nick Foligno, Alexandre Texier. Målvakt: Joonas Korpisalo 83,3 procent. Buffalo: Marcus Johansson (1), Jeff Skinner, Victor Olofsson (3). Målvakt: Linus Ullmark 90,9 procent.

Toronto–St Louis 2–3 (0–0, 2–2, 0–1)

Toronto: Frederik Gauthier, William Nylander (2) (Andreas Johnsson). Målvakt: Frederik Andersen 90,0 procent. St Louis: Oskar Sundqvist (1), Brayden Schenn, Alex Pietrangelo. Målvakt: Jordan Binnington 94,1 procent.