Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är en bra lön – med tanke på skatterna här”

Besvikelsen total hos Dallas kapten efter förlusten i Stanley Cup-finalen
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JASON OGULNIK/POLARIS

LOS ANGELES. Robin Lehner, 29, fick som han ville.

Han blir kvar i Vegas Golden Knights.

Under lördagen skrev Lehner ett nytt femårskontrakt med klubben värt över 200 miljoner kronor.

Hans årslön blir 45 miljoner kronor.

– Skönt att ha det klart. Jag fick en bra tidslängd på kontraktet och lönen är bra, inte minst med tanke på skatterna här i Nevada, säger han till SportExpressen sent på lördagskvällen, svensk tid.

Robin lehner kunde ha gett sig ut på den öppna marknaden den 9 oktober och lyssnat på anbud från andra NHL-klubbar, men valde att nu göra klart med Golden Knights.

Av flera skäl.

– Vi har pratat under en längre tid, så det var mest detaljer kvar att lösa under de senaste veckorna. Jag och min familj trivs här i Las Vegas, det finns så mycket att se och uppleva även utanför ”Strippen” (Las Vegas Boulevard). Vädret är bra här, skatterna likaså. Och jag gillar lagkamraterna och organisationen, så att stanna här kändes som det bästa alternativet för mig och min familj.

Du fick fem år, var det vad du önskade?

– Ja, jag ville ha stabilitet i livet nu efter att ha flyttat runt till olika städer och klubbar under några år. Sedan tror jag inte att det här kanske är mitt sista kontrakt, så vi får se vad som händer efter de här fem åren.

Robin Lehner får drömkontraktet

Spelade pandemin och det stora utbudet av målvakter på marknaden också in?

– Visst, det är en osäker marknad just nu och kommer nog att finnas 10-13 målvakter ute på marknaden inom kort, som söker nya klubbar. Nu får jag lite lugn och ro samt några år att komma vidare i livet.

Ser du en chans att vinna Stanley Cup de närmaste åren med Golden Knights?

– Absolut. Jag tror att det här laget har en lång tid kvar på toppen, så det ska bli kul att få vara med om den resan, säger Robin Lehner.

Coachen Peter DeBoer har gett honom stort förtroende och Lehner har konkurrerat ut Marc-Andre Fleury, som klubbens förstemålvakt.

Lönen blir densamma som han hade under säsongen 2019-20, fem miljoner dollar,

Det gamla kontraktet, som sträckte sig över den förra säsongen, tecknade han med Chicago Blackhawks sommaren 2019 efter en lyckad säsong i New York Islanders 2018-19.

Lehner inledde NHL-karriären i Ottawa Senators säsongen 2010-11 och hann också med tre säsonger i Buffalo Sabres innan han kom till New York Islanders.

Fotnot: Nevada har ingen delstatlig inkomstskatt, vilket gör skattetrycket där lägre.