Foto: ANNE-MARIE SORVIN / STELLA PICTURES USA TODAY SPORTS/SIPA USAFoto: ANNE-MARIE SORVIN / STELLA PICTURES USA TODAY SPORTS/SIPA USA
 Foto: ANNE-MARIE SORVIN / STELLA PICTURES USA TODAY SPORTS/SIPA USA
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenskens miljonlyft: "Jag är absolut nöjd"

Publicerad

LOS ANGELES. Han hade hoppats på ett flerårskontrakt värt mycket mer.

Men Robin Lehner klagar inte efter att i förra veckan ha skrivit på ett nytt 1-årskontrakt med Buffalo Sabres värt 33 miljoner kronor.

- Om jag är nöjd? Absolut. Det blev en massa förändringar inom klubben när jag skulle börja förhandla om mitt nya kontrakt, så jag förväntade mig inget annat, säger Lehner.

Han syftar förstås på rensningen i klubbledningen, där både general managerna Tim Murray och coachen Dan Bylsma fick sparken efter säsongen, som slutade med att Sabres missade slutspelet om Stanley Cup.

Ägaren Terrence Pegula tillsatte snabbt tjänsterna med Jason Botterill och Phil Housley.

Botterill kommer från Pittsburgh Penguins, där han i rollen som assisterande general manager varit med och vunnit två mästartitlar de senaste två åren.

Housley, som har ett förflutet som backstjärna i Buffalo, var med och tog Nashville till finalspel i våras i jobbet som assisterande coach med ansvar för lagets försvarsspel.

- Jag förstår att den nye general managern inte vill ta några större risker, men nu har jag ytterligare en säsong på mig att få spela mycket i rollen som förstemålvakt, säger Robin.

"Det är inte så roligt"

Han kom överens om det nya kontraktet bara något dygn före den medlingsförhandling, som var schemalagd.

- Det är inte så roligt att gå till en sådan förhandling och uppleva en pajkastning från båda sidor. Jag får lite mindre i lön nu än vad jag ville ha, men jag vet att jag får en stor roll i laget och att det är en viktig säsong för oss alla här i Buffalo.

- Jag är en av de yngre förstemålvakterna i ligan och ligger före de flesta andra i min åldersgrupp, men jag har haft oturen med skador de senaste åren och därför inte spelat så många matcher som jag hade velat, säger Robin.

Han kan trots detta peka på över 92 i räddningsprocent både i Ottawa Senators och Buffalo Sabres efter 166 matcher i NHL.

Hyllades av tv-experten

Den 26-årige svensken, han fyllde år den 24 juli, har spenderat sommaren i Buffalo, där han kört ett hårt försäsongsprogram med egen tränare och haft samtal med både Botterill och Housley.

- Jag får bra vibrationer efter de samtal jag haft med de båda. Housley gjorde som bekant ett kanonjobb med backuppsättningen i Nashville förra säsongen. Även om man hade högriskspelare gjorde man inte bort sig. Housley vill ha ett rörligt försvarsspel, där alla vet sina roller och det är skönt att höra. Vi fick inte till vårt försvarsspel förra säsongen, säger Robin.

Förre NHL-målvakten Kevin Weekes öste beröm över dig nyligen i tv-studion hos NHL Network, vad betyder det?

- Weekes är en bra gubbe, jag gillar honom. Han vet vad han pratar om. Vi var alla besvikna här i Buffalo med den förra säsongen, då vi var lite upp och ner.

Johan Larsson skrev på ett nytt kontrakt härom veckan?

- Ja, det var väldigt skönt att höra. Han har kämpat väldigt hårt för att komma tillbaka efter den svåra skadan.

Spelar med jättetalangen

Och nu får du också en annan svensk i laget sedan Jacob Josefson lämnat New Jersey för Buffalo?

- Jag har spelat med Jacob sedan U-16-landslaget, så det ska bli kul att få hit honom.

Däremot flyttar Anders Nilsson och Chad Johnson från Calgary Flames tar hans plats som andremålvakt?

- Det är synd att vi tappar Nilsson. För mig personligen var det ledsamt att se honom gå, men jag önskar honom lycka till i Vancouver. Jag gillar Chad också, han känner jag ju också sedan han var här för två år sedan.

Dessutom har ni Linus Ullmark, som tillbringade förra vintern i farmarlaget Rochester Americans, inom organisationen?

- Ullmark är en hungrig och väldigt bra målvakt. Han är fokuserad och har en bra framtid i ligan.

Ni har en av NHL:s största talanger i laguppställningen, Jack Eichel. Hur bra kan han bli?

- Eichel var skadad under början av förra säsongen, men med honom i laget från start i höst tror jag vi kan få till något riktigt bra i vinter. Och vi har fler väldigt duktiga spelare, som Ryan O´Reilly och Sam Reinhart, så jag är väldigt förhoppningsfull. Alla har lärt sig en läxa efter vad som hände ifjol, säger Robin Lehner.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag