Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskens mardröm: Missar Globen-mötet

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Patrik Nemeth kom till Sverige med förväntningar om att få spela inför familj och vänner.

Men en skada kommer att hålla honom från spel i morgon. 

– Han (Nemeth) kommer inte att finnas tillgänglig för spel, säger tränaren Jared Bednar.

Efter JVM-guldet 2012, där Patrik Nemeth spelade en nyckelroll, har den nu 25-åriga backens karriär gått i vågor. Han gör nu sin sjätte säsong i Nordamerika men har hittils inte riktigt tagit plats som ordinarie i världens bästa liga. 

Förra säsongen blev hans främsta hittills då han fanns med i 40 av Dallas Stars 82 matcher - men inför årets säsong kom han ändå att släppas av klubben som hade ett överskott av backar.

Då plockade Colorado Avalanche upp honom, och hittills har den flytten varit en succé då han efter bara tolv matcher redan är blott två poäng från sitt tidigare poängrekord. 

– Det fungerar rätt bra. Jag tycker att laget går väldigt bra också, vi har börjat hitta vår identitet mer och hur vi vill vinna matcher. Men ligan är ju så jäkla jämn och speciellt vår division som ju är sjukt tajt, säger han om den första tiden i Colorado.

Nemeth om att hamna i Colorado

– När man blir uppsatt på waivers så är det ju oklart med var man ska hamna och så. Men det var också lite väntat jag skulle hamna där med tanke på hur det var i Dallas, vi var nio backar och vi visste att några skulle vara tvungna att gå så man var ganska beredd.

Tiden på waivers var tuff då Nemeth kände en stor ovisshet om framtiden.

– Man försöker ju att inte tänka på det överhuvudtaget utan bara ta det som det kommer. Men det är ju svårt så klart, det är blandade känslor, säger han och fortsätter:

– Det låter lite klyschigt men det är sant, man måste leverera varje match annars kanske man blir nedflyttad.

Missar matchen i morgon

Redan innan Colorado Avalanche lämnade Nordamerika för flygturen till Sverige stod det klart att två svenskar stannade kvar i staterna då Anton Lindholm tog en puck i käken och tvingades till operation - och Carl Söderberg väntar tillskott i familjen. 

– Lindholm var ju riktigt tråkigt med tanke på att han fick en puck på käken. Det är typiskt när han ska få komma till Sverige, det är tråkigt och jag känner verkligen för honom. 

Nu står det också klart att Patrik Nemeths skada håller även honom från spel åtminstone till fredagens match, vilket gör att totalt tre svenskar missar den första matchen av två i Globen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!