Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Svenskens mardröm: Missar Globen-mötet

Publicerad

Patrik Nemeth kom till Sverige med förväntningar om att få spela inför familj och vänner.

Men en skada kommer att hålla honom från spel i morgon. 

– Han (Nemeth) kommer inte att finnas tillgänglig för spel, säger tränaren Jared Bednar.

Efter JVM-guldet 2012, där Patrik Nemeth spelade en nyckelroll, har den nu 25-åriga backens karriär gått i vågor. Han gör nu sin sjätte säsong i Nordamerika men har hittils inte riktigt tagit plats som ordinarie i världens bästa liga. 

Förra säsongen blev hans främsta hittills då han fanns med i 40 av Dallas Stars 82 matcher - men inför årets säsong kom han ändå att släppas av klubben som hade ett överskott av backar.

Då plockade Colorado Avalanche upp honom, och hittills har den flytten varit en succé då han efter bara tolv matcher redan är blott två poäng från sitt tidigare poängrekord. 

– Det fungerar rätt bra. Jag tycker att laget går väldigt bra också, vi har börjat hitta vår identitet mer och hur vi vill vinna matcher. Men ligan är ju så jäkla jämn och speciellt vår division som ju är sjukt tajt, säger han om den första tiden i Colorado.

Nemeth om att hamna i Colorado

– När man blir uppsatt på waivers så är det ju oklart med var man ska hamna och så. Men det var också lite väntat jag skulle hamna där med tanke på hur det var i Dallas, vi var nio backar och vi visste att några skulle vara tvungna att gå så man var ganska beredd.

Tiden på waivers var tuff då Nemeth kände en stor ovisshet om framtiden.

– Man försöker ju att inte tänka på det överhuvudtaget utan bara ta det som det kommer. Men det är ju svårt så klart, det är blandade känslor, säger han och fortsätter:

– Det låter lite klyschigt men det är sant, man måste leverera varje match annars kanske man blir nedflyttad.

Missar matchen i morgon

Redan innan Colorado Avalanche lämnade Nordamerika för flygturen till Sverige stod det klart att två svenskar stannade kvar i staterna då Anton Lindholm tog en puck i käken och tvingades till operation - och Carl Söderberg väntar tillskott i familjen. 

– Lindholm var ju riktigt tråkigt med tanke på att han fick en puck på käken. Det är typiskt när han ska få komma till Sverige, det är tråkigt och jag känner verkligen för honom. 

Nu står det också klart att Patrik Nemeths skada håller även honom från spel åtminstone till fredagens match, vilket gör att totalt tre svenskar missar den första matchen av två i Globen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag