Robin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅNRobin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Robin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Robin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅNRobin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Robin Lehner. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenskens hyllning efter dödsolyckan

Publicerad

LOS ANGELES. Trots förlust med 1-4 hemma mot Florida var Robin Lehner en av banans bästa spelare.

Han räddade 27 skott utnämndes till matchens tredje stjärna.

Men det var en annan sak, som gav Lehner rubriker i samband med nattens match.

Han bar en specialtillverkad tröja under uppvärmningen som en hyllning till polismannen Craig Lehner, som omkom i en drunkningsolycka den 17 oktober.

– Både vänner till mig och fans har kontaktat mig under de senaste veckorna och omtalat vilken fantastisk person Craig Lehner var, säger Robin till nhl.com.

Att han delar samma efternamn som polismannen, som var hundförare, gjorde Robin extra engagerad i den tragiska olyckan, som inträffade under en undervattensövning.

Det var "Veteran´s day" i USA i går, en årlig helgdag då nationen hyllar sina krigsveteraner.

"Hans bortgång har påverkat alla"

Craig Lehner var 34 år och hade 16 år bakom sig i Army National Guard.

– Det känns rätt att uppmärksamma honom och allt som polis och militärer gör för landet. Hans bortgång har påverkat alla i Buffalo med omnejd. Jag känner stolthet över att få vara med och hylla honom, säger Robin.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Istället för sitt vanliga nummer 40 bar han 43 på uppvärmningströjan, som var Craig Lehners anropsnummer, K-9 43, i tjänsten.

Det stod också "C. Lehner" på ryggen till Robins matchtröja under uppvärmningen.

https://twitter.com/BuffaloSabres/status/929143619042279424
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag