Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens facit: Två fajter – på fem dagar

Foto: RINGO H.W. CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRACE HEMMELGARN / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Tredje slagsmålet den här säsongen.

Marcus Pettersson, 22, slogs i natt igen när Pittsburgh gästade Los Angeles Kings.

Det var Petterssons andra fajt på fem dagar.

Han slogs också mot Florida Panthers i tisdags.

I natt blev det gruff med Kingsforwarden Matt Luff efter 11.13 minuter av den andra perioden sedan spelarna börjat bråka efter en avblåsning vid Penguinskassen.

Handgemänget fortsatte sedan bakom kassen och Luff svingade vilt innan linjemännen klev in och särade på spelarna sedan svensken fallit in i baksidan av målburen.

Marcus två tidigare slagsmål den här säsongen kom till så här:

■ 25 oktober: Då representerade Pettersson fortfarande Anaheim när han hamnade i bråk med Dallasforwarden Radek Faksa. Schweizaren försökte få in en uppercut, men Marcus såg ut att parera slaget bra.

Marcus Pettersson mot Mackenzie Weegar.Foto: JEANINE LEECH/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST

■ 8 januari: Tidigare i veckan kastade Marcus handskarna mot MacKenzie Weeger i mötet med Florida . Också det en rätt kort fajt, där de båda fick kyla ned känslorna i utvisningsbåset i fem minuter.

Alla tre slagsmålen har inträffat i den andra perioden av matcherna.

Marcus Pettersson hyllas stort efter flytten

Annars har Marcus Pettersson presenterat sig som en skicklig offensiv back sedan han kom till Penguins efter en trejd med Anaheim i december. Han har fått mängder av lovord i media.

- Jag trivs jättebra i Pittsburgh. Får spela mycket och i en lite mer offensiv roll, vilket är kul. Men jag kan inte påstå att jag jagat den offensiva biten utan den har fått komma av sig själv, säger Marcus.

 

LÄS MER: På väg mot bästa poängnoteringen sedan Mario Lemieux 

 

Hur stor omställning har det varit att gå från Ducks till Penguins?

- Klart att det är en omställning. jag menar, det är ju nya spelare du ska fungera ihop med och det är ett nytt system, men det är ett ganska lätt system att komma in i.

- Det är inga konstigheter egentligen och det är vår styrka, tycker jag. Alla vet sina roller på isen. Det gäller bara att få pucken på mål, sedan har vi ju ganska hyfsade forwards som gör resten, säger Marcus.

Foto: CHARLES LECLAIRE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Pittsburgh föll - trots Jake Guentzels storform

Efter att ha besegrat Anaheim med 7-4 i fredagskväll såg inte Pittsburgh ut att ha tillräckligt med ork för att rå på Kings.

Men man fick en bra start på matchen i Staples Center sedan Jake Guentzel kunde ge gästerna ledningen med ett mål i numerärt underläge.

 

LÄS MER: Skjuts blodig - vet inte om att han blir målskytt 

 

Men Kings kom tillbaka och tog kommandot i matchen efter fyra raka mål innan Guentzel kunde reducera i power play i mitten av den sista perioden.

Han svarade för ett hattrick mot Ducks, så fem mål inom loppet av ett dygn är en imponerande prestation.

Anze Kopitar kunde fastställda slutresultatet i slutminuten i tom kasse.

Kingsforwarden Jeff Carter var matchens lirare med ett mål och två assist.