Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylanders drömstart för nya NHL-klubben

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Nylander fick en drömstart i Chicago Blackhawks.

Han bildade kedja med lagets storstjärnor – och blev målskytt redan efter sju minuters spel.

– Det var riktigt skön känsla, säger Nylander till Viasat.

Alexander Nylander draftades i förstarundan av Buffalo Sabres men genombrottet i NHL har uteblivit under hans tre säsonger i klubben. I sommar valde Sabres att trejda Nylander till Chicago Blackhawks – och där har det börjat lovande.

– Det har bara varit bra sedan jag kom hit. De tror på mig och vill spela mig, säger han till Viasat.

Nylander i kedja med Kane och Toews

Laget ställdes mot Phildelphia Flyers i premiären, en match som spelades i Prag som en del av Global Series, och Alexander Nylander tog plats bredvid Blackhawks storstjärnor Patrick Kane och Jonathan Toews.

– De är fantastiska. Jag har spelat med dom under försäsongen och det har varit riktigt bra. Det är så jäkla kul att spela med dom, de är de bästa i ligan, säger Nylander.

Och 21-åringen tackade för förtroendet direkt. Travis Konency gav Flyers ledningen – men Chicago kom tillbaka genom Alexander Nylander. 

Men premiären slutade ändå med förlust för Blackhawks. Efter mål av bland annat Oskar Lindblom tog Flyers hem segern med 4-3. Erik Gustafsson noterades för två assist i Chicago.