Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken utnämnd till matchens bäste

Loui Eriksson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Loui Eriksson.Foto: USA TODAY NETWORK / ANNE-MARIE SORVIN-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Elias Pettersson, 20, missade sin tredje raka match i natt, svensk tid, när Vancouver tog emot Florida Panthers.

Då klev en annan svensk fram i Canucks.

Loui Eriksson, 33, gjorde ett mål, hans första på nio matcher, och assisterade till ytterligare två när Vancouver vann med 5-1 över Panthers.

– Med tanke på hur långt det har varit mellan fullträffarna, så var det skönt att se pucken gå in i kväll, sa Loui till nhl.com efteråt.

Hans 1-0-mål efter 12.32 av den andra perioden var en läckerhet.

Eriksson forecheckade mitt i banan och såg ut att läsa Floridastjärnan Mike Hoffmans tankar när denne skulle lägga över pucken med en backhandpassning i egen zon.

Loui tog ned pucken på tennis, avancerade ensam mot Floridakassen och fick ut målvakten Roberto Luongo innan svensken ur snäv vinkel ute till vänster skickade in pucken.

– När det tar emot att få göra mål, som det har gjort under en tid, gäller det bara att gnugga på och vänta på att det ska vända. Och det brukar det göra så småningom, säger Loui.

Han visade sedan vilken lagspelare han är när Panthers plockade ut Luongo under slutminuterna i jakten på en kvittering.

Det stod 2-1 till Vancouver när Loui Eriksson och Brock Boeser fick till en kontring mot den tomma motståndarkassen.

Jacob Markström: ”Gav allt”

Loui kunde ha skickat i väg pucken själv över mållinjen, men valde att ge Boeser chansen i stället.

Då visade matchklockan 17.43 och Loui kunde knappt två minuter senare spela fram kedjekamraten Jay Beagle, så att han fick skjuta 4-1 i tom kasse.

Med elva sekunder kvar kunde Markus Granlund fastställa slutresultatet. Till matchens tre bästa spelare utnämndes Ben Hutton (Vancouver), Roberto Luongo och Loui Eriksson.

Jacob Markström vaktade hemmakassen och stoppade 23 skott.

– Vi gjorde en av våra bästa laginsatser. Alla ställde upp och gav allt, sa Markström när han mötte media efter matchen.

Vancouver har med nattens vinst samma poäng (47) som Minnesota, som parkerar på den andra och sista wild cardplatsen i Western conference, en poäng bakom Colorado.