Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken uppges byta NHL-klubb

Foto: NICK DIDLICK / AP TT NYHETSBYRÅN

Adam Larsson uppges vara klar nykomlingen Seattle Kraken. 

Det skriver TSN som menar att svensken skrivit på ett fyraårskontrakt. 

NHL-nykomlingen Seattle Kraken har gjort klart med Adam Larsson, i alla fall enligt TSN. Sajten skriver att 28-åringen som gjorde fyra mål och tio poäng på 56 matcher senaste säsongen för Edmonton Oilers nu har landat ett fyraårskontrakt med den nya klubben. Ett avtal som ska vara värt runt 140 miljoner kronor.

Klar innan nattens draft 

Att Larsson efter säsongen var kontraktlös gjorde det möjligt för Seattle Kraken att knyta till sig svensken innan startskottet går för nattens expansionsdraft. Därmed blir han Seattle Krakens val från Edmonton Oilers. 

Men på grund av nämnda omständigheter kan inte övergången bli officiell innan fönstret öppnar vid tvåtiden i natt, svensk tid.  

Sedan tidigare är Luke Henman från den kanadensiska juniorligan QMJHL klart för klubben. Adam Larsson ser även ut att få sällskap i försvaret av tidigare Dallas Star-spelaren Jamie Oleksiak, som också uppges vara klar för nykomlingen.