Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken tar över den klassiska NHL-klubben

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Patrik Allvin i Leksands tröja.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Jim Rutherford har lämnat klubben av personliga skäl.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Patrik Allvin blir den förste svensken som blir general manager i NHL.

Han tar steget upp från rollen som assisterande general manager i Pittsburgh Penguins efter att Jim Rutherford klivit av på grund av personliga problem.

– Jag är exalterad över den här nya möjligheten med Pittsburgh Penguins, säger Allvin.

Efter att ha jobbat som chefsscout i Pittsburgh i många år blev Patrik Allvin till sist assisterande general manager i klubben förra året.

Nu tar han ännu ett steg uppåt i hierarkin efter att klubbens general manager Jim Rutherford lämnat av personliga skäl.

– Jag är exalterad över den här nya möjligheten med Pittsburgh Penguins. Men jag skulle inte ha varit i den här positionen om det inte vore för Jims tro på mig under de senaste sju åren, säger Patrik Allvin i ett uttalande.

Patrik Allvin blir general manager

Allvin fortsätter:

– Jag vill tacka honom och jag önskar det bästa åt honom. Framöver vill jag att alla ska veta – från ägare till fans – att jag är engagerad och kommer göra bästa möjliga jobb för Penguins och bygga vidare på vår starka start den här säsongen.

Det är dock oklart hur länge Allvin kommer vara general manager eftersom klubben redan påbörjat sökandet efter en ersättare till Rutherford.

– Det har varit en stor ära att vara general manager för Penguins, och att få hänga upp ytterligare två Stanley Cup-banderoller i PPG Paints arena, säger Jim Rutherford.