Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Svensken sänktes fult: ”Man är ju norrlänning”

Publicerad

WINNIPEG. Tobias Enström och hans Winnipeg fick en drömstart i semifinalen mot Vegas Golden Knights med en 4-2-seger inför en vild hemmapublik.

Men det såg för ett ögonblick illa ut för Jets ende svensk, då Enström tacklades hårt och föll illa i isen i slutminuterna av den andra perioden.

Han hade just avlossat ett slagskott när han tacklades av James Neal.

Tobias ramlade handlöst i sen och när han väl kom upp gick han direkt ut till omklädningsrummet.

- Det är ingen fara med mig. Man är ju norrlänning. Jag mår bra, säger han efteråt.

Winnipeg fick den drömstart i matchserien, som man hade hoppats på.

Och man gjorde det inför klubbens legendarer Bobby Hull, Anders Hedberg och Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson, som fanns på plats tillsammans med ett tiotal lagkamrater från det mästarlag, som tog hem Avco Cup i WHA 1978.

 

LÄS MER: Winnipegs drömstart knäckte Vegas - William Karlsson togs hårt 

 

- Kul att de var här på matchen i kväll. Jag vet att de kommer hit till Winnipeg på besök då och då, säger Tobias.

”Skönt att få en sådan bra start i semifinalen”

Han bildade som vanligt backpar med den väldige Dustin Byfuglien och duon gjorde en väldigt bra match.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL.

 

- Ja, jag tycker det gick bra för oss och vi trivs bra i sådana här roliga matchserier.

- Vi fick en bra start hela laget och kom ut som vi ska göra. Det är bara en vinst av de fyra vi behöver för att gå vidare, men vi är glada över den här starten. Det här är vår hemmaborg och vi hade pratat mycket om att sätta press från början när vi har publiken i ryggen. Det var definitivt skönt att få en sådan bra start i semifinalen.

Varnar för William Karlsson - och hela laget

Du kom tillbaka och spelade från start i den tredje perioden?

- Ja, jag mår bra. Man vill ju inte missa det här, säger han.

https://twitter.com/CBrooksie84/status/995469054528933889

 

Stanley Cup

Winnipeg–Vegas 4–2 (3–1, 1–1, 0–0)

semifinal 1 i bäst av 7

Winnipeg: Dustin Byfuglien, Patrik Laine, Joel Armia, Mark Scheifele. Målvakter: Connor Hellebuyck 90,5 procent. Vegas: Brayden McNabb, William Karlsson (5). Målvakter: Marc–Andre Fleury 84,6 procent.

Winnipeg leder med 1–0 i matcher.

Vegas kom tillbaka under den sista perioden, inget som oroar?

- Nej, de är ett jättebra lag och har visat tidigare att de aldrig ger upp. De ligger på och är livsfarliga hela tiden.

Är det William Karlssons kedja som är farligast?

- Jo, han gjorde mycket mål i vinter och de är en farlig kedja, men jag tycker att de är ett hårt arbetande lag över hela linjen, så det gäller att se upp hela tiden. Och de har en bra målvakt. säger Tobias.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag