Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken saknas: ”Det är bråttom”

Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire via ww / www.imago-images.de

Jesper Bratt är inte på plats när New Jersey Devils startar upp försäsongen.

Svensken står utan kontrakt och får inte resa in i USA. 

– Vi tror att Jesper Bratt kommer att vara en del av vårt lag, säger Devils general manager, Tom Ftizgerald, till The Athletic. 

New Jersey Devils har startat upp sin försäsongs-camp. Men svensken Jesper Bratt, 22, är inte på plats. Anledningen är att Bratt inte är överens med klubben om ett nytt kontrakt. 

– Jesper är ju så klart sugen att komma i gång och vara med på campen, också med tanke på att det blev en förkortad säsong i fjol. Han är ju besviken såklart, säger Bratts agent Joakim Persson till HockeyNews.

”Det är bråttom att får hit honom”

Forwarden behöver ett arbetsvisum för att återvända till USA och för att det ska beviljas behöver svensken ett påskrivet kontrakt. Parterna har förhandlat om en förlängning en längre tid.

– Vi tror att Jesper Bratt kommer att vara en del av vårat lag. När det blir vet jag inte, men jag hoppas det blir snart och det är jag säker på att han också hoppas, säger klubbens general manager, Tom Fitzgerald, till The Athletic.  

Parterna har fortfarande tät konkat och jobbar på en lösning.

– Avsikten är att hitta en ny lösning med New Jersey, det är där vi har haft kommunikationen. Mer än så kan jag inte säga, säger Persson till Hockeynews. 

Och Devils ser gärna att Bratt återvänder så snart som möjligt. 

– Det är väldigt bråttom att få hit honom för att det finns risk för förhinder och förseningar med hans visum, och så klart med karantänen när han kommer till New Jersey, säger Fitzgerald.

Jesper Bratt har tre säsonger bakom sig i Devils, den föregående stod han för 32 poäng fördelade på 60 matcher.