Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken förstörde kvällen för stjärnorna

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det marknadsfördes som Auston Matthews stora ”Homecoming”.

Torontos superstjärna, som växte upp i Scottsdale, Arizona, hade sina föräldrar på läktaren i Gila River Arena när han nu kom på besök.

Men Coyotes med svenskarna Victor Söderström, 20, och Johan Larsson, 29, i laguppställningen förstörde kvällen för familjen Matthews.

Arizona vann med 2-1 efter två mål av Ryan Dzingel och ett fantastiskt målvaktsspel av Karel Vejmelka, som stoppade 45 skott.

– Det var kul att få spela igen, allra helst mot Toronto som är ett av de hetaste lagen i ligan, säger Victor till SportExpressen.

Han blev uppkallad från farmarlaget Tucson Roadrunners i veckan och gjorde en helgjuten insats med 18 byten och +1 på kontot.

Vid ett tillfälle i den sista perioden jagade han ifatt William Nylander i ett friläge och fick undan pucken. Det slutade med att ”Nyllet” sekunderna senare åkte ut för spel med hög klubba mot Söderström nere i sarghörnet. 

Men det var en olyckshändelse och Victor blev inte skadad. 

Det här var Söderströms 10:e match i Arizona den här säsongen och hans 14:e totalt i NHL.

Victor Söderström: ”Hoppas få vara kvar”

Arizona saknade ordinarie backarna Jakob Chychrun och Anton Strålman, som båda testat positivt för Covid-19 och befinner sig i karantän.

Det kan betyda att Victor Söderström får fler matcher i Coyotes nu, man möter närmast Colorado Avalanche i Denver på fredag. 

– Jag har inte hört något, men hoppas förstås få vara kvar, säger Victor.

Auston Matthews stod för Torontos enda mål när han kvitterade till 1-1 efter bara 14 sekunder av den sista perioden.

– Matthews var Maple Leafs bäste spelare, det var inget snack om saken. Nylander var bara sådär ikväll, betygsatte förre Coyotestränaren Rick Tocchet i expertpanelen hos tv-kanalen TNT, som sände matchen i USA.