Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken fick hoppa in – var bäst på isen

Foto: USA TODAY NETWORK / MARC DESROSIERS-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Marcus Högberg, 26, fick chansen att starta i kassen för Ottawa Senators för första gången sedan den 7 april när man tog emot Vancouver Canucks i natt, svensk tid.

Med 25 räddningar ledde han Ottawa till en 2-1-seger och utnämndes till banans bäste spelare.

– Det här var Högbergs bästa match den här säsongen. Han svarade för några avgörande räddningar, kommenterade coachen D.J. Smith efteråt.

Högberg inkasserade nu sin första vinst sedan 15 februari.

Att han fick chansen mellan stolparna i nattens match berodde på att Senators dras med skador på förstemålvakten Matt Murray och andremålvakten Anton Forsberg.

Filip Gustavsson satt reserv bakom Högberg, så det var ett helsvenskt målvaktsteam.

Ottawa ligger sist i tabellen för North division och kommer inte att kvalificera sig till play off i vår, men det unga laget har imponerat under den andra halvan av säsongen.

– Det har varit enormt lärorikt och då inte bara att vinna några matcher här och där utan besegra en motståndare som är i desperat behov av poäng som Canucks ikväll, summerade forwarden Brady Tkachuk efter nattens vinst.

Mörkt för Vancouver Canucks

Med förlusten är Vancouvers chanser att nå slutspelet i vår väldigt små.

– Det är små marginaler mellan vinst och förlust den här tiden på året. Vi gjorde några misstag som kostade oss, analyserade Canuckstränaren Travis Green.

Josh Norris och Drake Batherson gjorde hemmalaget mål medan Olli Juolevi var Canucks ende målskytt.