Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken: ”Chock – vi visste ingenting”

Sportklubben 4 december
John KlingbergFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jim Montgomery.Foto: LM OTERO / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Bara timmarna före nattens hemmamatch mot New Jersey fick Dallas svenske backstjärna John Klingberg, 27, veta att coachen Jim Montgomery fått sparken.

Av ännu hemlig anledning.

– Det kom som en chock, så klart. Vi visste inget, säger Klingberg till SportExpressen.

Dallas Stars general manager Jim Nill mötte lokala media i American Airlines Center under tisdagskvällen, svensk tid.

Han ville inte säga exakt vad Montgomery gjort, men dementerade att det hade med någon av lagets spelare eller någon spelare Montogomery haft tidigare under sin tränarkarriär.

Vilket tyder på att det handlar om en personlig incident utanför hockeyn under förra helgen.

– Jag ville inte gå in på några detaljer, men både jcg och Jim, som jag anställde för ett och ett halvt år sedan, är besvikna. Det var tufft att meddela honom beslutet efter att ha konsulterat våra ägare, klubbledning och juridiska rådgivare, sa Nill.

Klingberg: ”Litar på ledningen”

För John Klingberg och hans lagkamrater kom beskedet att de plötsligt har en ny tränare som en chock.

Det blir veteranen Rick Bowness, 64, som ska leda tränarstaben under den närmaste tiden innan Stars hittat en ersättare till Montgomery.

– Jag litar på att ledningen vet vad de gör och har förtroende för besluten man fattat. Så det enda vi kan göra är att sköta vårt och vinna hockeymatcher och representera vår organisation, säger Klingberg.

Lagets storstjärna Tyler Seguin säger att han är ”ledsen och förvirrad” till reporten Bruce LeVine. 

– Jag ville att han skulle bli den sista tränaren jag hade i Dallas. Men vi får lita på ledningen i att det var ett beslut de var tvungna att ta. 

Efter en tung seriestart har Dallas spelat upp sig och klättrat upp mot en plats ovan slutspelsstrecket i ligans Western conference.

Man parkerar just nu på den första av de två wildcardplatserna.

Man har två raka vinster inför nattens möte med New Jersey.