Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera nya svenska NHL-kontrakt i natt

Alexander Steen, Patrik Berglund och Colton Parayko.Foto: BILL BOYCE / AP TT NYHETSBYRÅN
Joakim Nordström och Matt DucheneFoto: TNS / RALEIGH NEWS & OBSERVER/TNS/SIPA SIPA USA
Fredrik Claesson och Erik KarlssonFoto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Efter tio säsonger i St. Louis Blues fick Patrik Berglund i natt, svensk tid, beskedet att han tvingas byta NHL-klubb.

Hans nya adress blir Buffalo Sabres, där han blir lagkamrat och mentor till 18-årige jättetalangen Rasmus Dahlin.

Berglund ingick i en jätteaffär, där Sabres skickade anfallsstjärnan Ryan O´Reilly till Blues i utbyte mot svensken, Vladimir Sobotka, Tage Thompson, en förstarunda i NHL-draften 2019 och en andrarunda 2021.

– Det blir en nystart i karriären och det ser jag fram emot. Det ska bli otroligt roligt att se Dahlins start och utveckling i NHL, säger Patrik Berglund.

Patrik Berglund, 30, har fyra år kvar på det kontrakt han tecknade med St. Louis ifjol och som ger honom en årslön på 34,5 miljoner kronor.

I Buffalo kommer han med stor sannolikhet att bli andrecenter bakom stjärnskottet Jack Eichel.

Berglund har spelat 694 matcher i NHL och producerat 322 poäng, 168 mål och 154 assist.

Han har haft problem med sina axlar och opererades förra våren, vilket gjorde att han inte kom tillbaka i spel med Blues förrän i december.

Det blev 57 matcher och 26 poäng, 17 mål och 9 assist, under den förra säsongen.

Flera svenska kontrakt

I Buffalo får Patrik Berglund sällskap av ett antal svenskar, bland dem rookien Rasmus Dahlin, målvakten Linus Ullmark och forwardarna Johan Larsson, Victor Olofsson och Alexander Nylander.

Under söndagen, som var första dagen för free agents i NHL att byta klubb, rörde också dessa på sig:

Joakim Nordström, 26, gick från Carolina till Boston, där han undertecknat ett tvåårskontrakt värt 17,9 miljoner kronor.

Fredrik Claesson, 25, lämnar Ottawa Senators för att pröva lyckan i New York med Rangers. Kontraktet sträcker sig över ett år och ger honom 6,3 miljoner kronor.

Axel Andersson, 18, valdes av Boston i andrarundan av årets NHL-draft. Han har nu skrivit ett treårskontrakt med klubben, värt cirka 22 miljoner kronor.