Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskens sluga drag – som avgör matchen

Foto: USA TODAY NETWORK / RICHARD MACKSON-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Förlängningen var bara 14 sekunder gammal när Rickard Rakell, 28 fick ett friläge.

Och kunde skjuta 3-2-målet, vilket gav Anaheim Ducks den viktiga extrapoängen mot San Jose Sharks i jakten på en slutspelsplats.

– Det var ruskigt skönt att sätta dit den och få göra det avgörande målet. Vi behövde verkligen den här vinsten, säger Rakell till SportExpressen.

Han kom ut från båset under ett flygande byte och smög in på den offensiva blå linjen bakom Sharks lagkapten Logan Couture när framspelningen från Troy Terry kom.

Ensam med målvakten Zach Sawchenko gjorde Rakell inget misstag utan placerade ett handledsskott i plockkrysset efter en snabb dragning.

Med nattens två poäng har Anaheim kontakt med Dallas, Nashville och Edmonton i kampen om de två wildcardplatserna i Western conference.

– Det här var två jätteviktiga poäng för oss, vi måste verkligen hänga på tåget särskilt när det känns som att alla de andra lagen i vår division har lagt in en extra växel.

Rickard Rakell: ”Viktig roadtrip”

Nu väntar en tuff turné med fem bortamatcher, där Ducks måste fortsättas plocka poäng för att hänga med i jakten på en plats i vårens slutspel. 

– Ja, det är verkligen en viktig roadtrip för oss nu, då vi behöver så många poäng vi bara kan, säger Rickard Rakell.

Han har gjort 4 mål på de sex senaste matcherna och totalt 28 poäng, 16 mål och 12 assist, på 48 spelade matcher i vinter.

Ducks två första mål i matchen gjordes av Adam Henrique och Sonny Milano medan Sharks målskyttar var Logan Couture och Marc-Edouard Vlasic.

San Jose saknar fortfarande skadade Erik Karlsson och Jonathan Dahlén i laguppställningen.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.