Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bedrövligt lågt straff – ska få över 20 matcher”

Viktor Arvidsson blev brutalt överfallen av Robert Bortuzzo.Foto: Viasat
Viktor Arvidsson.Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA
Bortuzzo stängs av fyra matcher för tilltaget, meddelar NHL.Foto: Viasat

Viktor Arvidsson blev brutalt överfallen av Robert Bortuzzo.

Och blir troligtvis borta året ut.

”Han kommer missa fyra-sex veckor med en underkroppsskada”, skriver Nashville Predators på Twitter. 

Bortuzzo stängs av fyra matcher för tilltaget, meddelar NHL.

Redan i den första perioden mellan St Louis Blues och Nashville Predators fick Viktor Arvidsson, 26, lämna isen skadad.

Hemmalagets Roberto Bortuzzo knuffade först Arvidsson i ryggen så att svensken flög in med huvudet i ribban. När Arvidsson sen försökte resa sig delade kanadensaren ut en crosschecking i ryggen på Predators-spelaren.

Bortuzzo kom undan med en två minuter lång utvisning, men stängs nu av i fyra matcher. 

Rasar mot Bortuzzos avstängning

En straff som många tycker är på tok för snålt tilltaget.

”Många pratar om hur många matcher han borde få. Men jag skulle vilja se att diskussionerna förändrades från att prata matcher till att ge dem ett kännbart ekonomiskt straff för att förhindra detta från att hända igen. Ta 250 000-500 000 dollar (2,4-4,8 miljoner kronor från honom, gör så att han får känna av det”, skriver förre NHL-spelaren Daniel Carcillo på Twitter.

Viasats hockeyexpert Erik Granqvist är inne på samma spår

”Endast 4 matchers avstängning för Bortuzzo! Bedrövligt lågt straff! Borde varit 20+ matcher plus terapi. Och dessutom bör NHL införa kännbara böter för både spelaren & klubben för dessa överfall! 250-500.000 dollar för spelaren utöver utebliven lön”, skriver han på Twitter.

NBC:s Craig Laughlin jämför med Garnet Hathaways avstängning häromveckan.

”Hathaway fick matchstraff och tre matchers avstängning för att ha spottat. Något som skickade Gudbransons tröja till tvätten. Bortuzzo fick två minuter för crosschecking, fyra matchers avstängning men inget matchstraff för att ha försökt skada... Vad har jag missat?”, skriver han.

NHL-legendaren: ”Riktigt elakt”

Viktor Arvidsson skadade sig rejält i situationen. Under söndagskvällen meddelade Nashville Predators på Twitter att Arvidsson troligtvis blir borta året ut.

”Som ett resultat av crosscheckingen under den första perioden i gårdagens match kommer Viktor Arvidsson missa fyra till sex veckor med en underkroppsskada”, skriver de på Twitter. 

Den förre stormålvakten Corey Hirsch, numera expert i Sportsnet, reagerade starkt på Bortuzzos överfall. 

”Den andra (crosscheckingen) är riktigt elak. Han vet att han kommer bli utvisad, tittar mot domaren och gör det igen. Det är ett medvetet försök att skada en spelare. Han tror att han kan göra vad han vill eftersom han ändå ska bli utvisad. I min värld borde det resultera i en gigantisk avstängning”, skriver Hirsch på Twitter. 

Elias Petterssons skott som skapade raseri - mot domarna

https://twitter.com/ErikGranqvist/status/1198732727983517699?s=20https://twitter.com/CarBombBoom13/status/1198693606007201792?s=20https://twitter.com/wyshynski/status/1198668847810842625?s=20https://twitter.com/Laughlin18/status/1198747589899948032?s=20