Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken bakom oväntade svaret – mot NHL:s topplag

Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / RON CHENOY-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. När ligans bästa lag skaffat sig en 3-0-ledning brukar motståndarna ha noll chans att ta poäng.

Men tro det eller ej, New Jersey Devils vände 0-3 mot Colorado Avalanche och vann med 5-3 i natt, svensk tid.

Jesper Bratt, 23, hade tre assist och utnämndes till banans bäste spelare.

– Vi hade en bra känsla även när vi låg under med tre mål. Det här var en full laginsats, säger Jesper till SportExpressen.

Det hjälpte inte att Coloradostjärnorna Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Cale Makar gav gästerna en 3-0-ledning drygt fem minuter in i den andra perioden.

Kanske satt mötet med New York Islanders ett dygn tidigare i benen för innan perioden var slut hade Devils hunnit ikapp.

– Ställningen speglade inte alls matchbilden. Vi var medvetna om att de hade spelat kvällen före och kanske trodde att det skulle bli en lätt vinst i New Jersey när de hade skaffat sig en tidig ledning med några mål. Men vi tog den här matchen som en rolig utmaning och körde bara på, säger Jesper.

Med två nya mål under den sista perioden var vändningen komplett och de 12 181 åskådarna i Prudential Center kunde jubla när Yegor Sharangovich fastställde slutresultatet i tom kasse med 41 sekunder kvar.

Jesper Bratt om fina säsongen

Jesper Bratt gör sin bästa säsong i New Jersey och NHL. Han är nu uppe i 54 poäng, 19 mål och 35 assist, på 52 matcher och snittar alltså mer än en poäng per match.

– Jag försöker bara trumma på och känner att jag spelar bra hockey just nu. Det spelar ingen roll vilken kedja jag spelar i, om det är med Jack Hughes eller Nico (Hischier).

Vad betyder en sådan här seger mot Colorado, som är ligans bästa lag?

– Det gör det lättare att gå till träningen imorgon. Naturligtvis är det en skön seger för oss som lag, inte minst när vi tvingades spela utan vår lagkapten Nico Hischier.

Hischier är skadad och missade nattens match.

Hos Colorado spelade Gabriel Landeskog fram till MacKinnons 1-0-mål.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.