Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rakell avgör matchen med en iskall fullträff

Foto: USA TODAY NETWORK / KIYOSHI MIO-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. Förhandssnacket inför nattens möte mellan Anaheim Ducks och Detroit Red Wings handlade mest om kampen mellan rookiestjärnorna Trevor Zegras, 20, och Lucas Raymond, 19.

Men när avgörandets stund var inne klev 28-årige Rickard Rakell fram och tog över tillställningen.

Med en iskall straff sköt han Ducks till en 5-4-seger.

– Deras målvakt täckte allt utrymme där jag hade tänkt skjuta, så jag hade ingen yta kvar, sa Rakell i en tv-intervju med Bally Sports efteråt.

Han fick Thomas Greiss att till slut kasta sig raklång på isen, men Rakell behöll lugnet och rundade Detroitmålvakten innan han ur minimal vinkel nära den förlängda mållinjen skickade upp pucken diagonalt i det bortre krysset.

– Jag var nära att hamna så vid sidan av kassen att jag inte skulle kunna placera skottet över målvakten, sa Rakell efteråt.

Han hade en speciell kväll i Honda Center.

Under ordinarie matchtid svarade ”Ricky”, som han kallas av lagkamraterna, för två målgivande passningar.

Och sedan när förlängningen kom igång gjorde han ett rekordlångt byte, som var 3.45 minuter långt.

– Detroit kontrollerade pucken, så jag kunde inte åka och byta. Men det är väl sådana här situationer vi tränar för varje dag, log han under tv-intervjun.

Han var en av hemmalagets hjältar den här kvällen. 

Lukas Dostal: ”Jag började gråta”

En annan var den debuterande målvakten Lukas Dostal, som svarade för 33 räddningar och var väldigt tagen efteråt.

– Det här var en overklig kväll för mig. Jag började gråta efteråt när jag klev av isen efter all press jag hade upplevt. Det här är något jag drömt om sedan jag var grabb och att nu få vara med och hjälpa laget vinna min debutmatch känns fantastiskt, sa den 21-årige debutanten i Duckskassen.

Hos Red Wings svarade Lucas Raymond för en målgivande passning och är nu uppe i 20 assist och 30 poäng efter 36 matcher i NHL.

Han fick massor av istid (24.08 minuter) och hade fyra skott på mål. Raymond var nära att tände den röda lampan vid några tillfällen.

Lucas toppar rookieligan i NHL på 30 poäng före Zegras, som med sina två poäng i nattens match nu är uppe i 27 poäng.