Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken avgjorde – i jakten på slutspel

Foto: PETER JONELEIT/CSM/REX / PETER JONELEIT/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / GARY A. VASQUEZ-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Två svenskmål lyfte Los Angeles Kings från ett 1-3-underläge till en 4-3-seger över Arizona i morse, svensk tid.

Adrian Kempe reducerade till 2-3 en dryg minut in i den sista perioden och Carl Grundström sköt segermålet med sex minuter kvar.

– Vi fick en tung start ikväll, men vi visade nu att vi är ett lag som inte ger upp, sa han i en intervju med tv-kanalen Bally Sports efter slutsignalen.

Grundström stod parkerad framför Coyoteskassen och styrde in ett skott från backen Drew Doughty, som kedjekamraten Trevor Moore redan hade haft klubban på.

– Ja, pucken studsade på flera ställen innan den gick in i mål. Men jag var glad att se den hamna där i kassen till slut, sa Carl, som nu gjorde sitt femte mål i vinter.

Hans roll i Kings checking line är just att jobba på kassen och försöka få tag på returer eller styra in skott från lagets backar.

– Vi sa till oss själva i den andra periodpausen att vi behövde lyfta spelet ett snäpp och det tycker jag att vi gjorde. Hela laget svarade för en stark tredje period, sa Carl.

Kings sju poäng till slutspelsplats

Adrian Kempe direktsköt 2-3 i full fart från den högra tekningscirkeln efter växelspel med Kale Clagiue.

Ett vackert mål, som gav Kings gnista och när Jeff Carter kvitterade tre minuter senare var hemmalaget tillbaka inne i matchen.

Hos Arizona gjorde Johan Larsson, 28, sitt sjätte mål för säsongen när han gav gästerna ledningen med 3-1 knappt sex minuter in i den andra perioden.

Han styrde in ett skott från Jakob Chychrun mellan benskydden på Kingsmålvakten Jonathan Quick.

Det var Larssons fjärde poäng, två mål och två assist, på de fyra senaste matcherna.

LA Kings har sju poäng upp till Arizona på den fjärde och sista slutspelsplatsen i NHL:s West division, men med två färre matcher spelade.