Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske talangens stora genombrott

Foto: ALEX GALLARDO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GERRY ANGUS / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Tre assist och utnämnd till banans bäste spelare.

Rasmus Sandin, 21, fick sitt stora genombrott i NHL i natt, svensk tid, när Toronto bortabesegrade Los Angeles Kings med 6-2.

– Jättekul såklart. Men synd att jag inte hittade rätt när jag till och med hade öppet mål, men vinst och bra start på den här turnén för laget var viktigt, säger Rasmus till SportExpressen.

Inte dåligt att röstas fram som ”Matchens lirare” med tanke på att lagkamraten och anfallsstjärnan Auston Matthews gjorde ett mål och assisterade till ytterligare en fullträff.

Och att Toronto innehåller en rad stjärnor i laguppställningen.

Sandin, som nu gör sin tredje säsong i Maple Leafs, var först med och spelade fram Pierre Engvall till 2-1-målet i början av den andra perioden med en andraassist.

Sedan utökade John Tavares och Auston Matthews ledningen till 4-1 innan Rasmus spelade fram Jason Spezza till 5-1 med drygt fyra minuter kvar av mittenperioden.

Toronto besegrade LA Kings

Toronto kunde tidigt i den sista perioden göra 6-1, där Michael Bunting petade in en retur sedan Sandin skjutit snett utifrån vänster och Kingsmålvakten Jonathan Quick tappat kontrollen över pucken i målgården.

Rasmus har nu 7 assist på 20 matcher den här säsongen och ser ut att ha spelat till sig en ordinarie plats i Torontoförsvaret.

Han har vid flera tillfällen bildat backpar ihop med Timothy Liljegren, vilket också var fallet i natt.

Svenskarna i Toronto hade en stor poängkväll, då Engvall förutom sitt mål också hade en assist och även William Nylander stod för en målgivande passning.

Hos LA Kings utmärkte sig Victor Arvidsson med ett mål och en assist. Adrian Kempe antecknades också för ett målpass.