Erik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNErik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Erik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Erik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNErik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Erik Brännström. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Svenske talangen får NHL-kontrakt

Publicerad

HV 71:s backtalang Erik Brännström valdes som nummer 15 i draften av nya NHL-klubben Vegas Golden Knights.

Nu meddelar klubben att de skriver kontrakt med Brännström, Nick Suzuki och Cody Glass.

– De har visat en exceptionell talang och sinne för hockey när de har spelat på sina nuvarande nivåer, säger Vegas general manager George McPhee i ett uttalande.

Erik Brännström, 17, gjorde 6 poäng på 35 SHL-matcher med HV 71 förra säsongen och hade en framträdande roll i Småkronorna under U18-VM. 

Under draften i slutet av juni gick han som nummer 15 totalt, vilket var högre än vad många hade trott. Vegas Golden Knights valde dessförinnan Cody Glass och Nick Suzuki - och nu meddelar klubben att de har skrivit treårskontrakt med trion. 

– Det här är ett spännande besked för Golden Knights organisation eftersom vi har signat tre av våra bästa framtidsspelare, säger klubbens general manager George McPhee i ett uttalande på klubbens hemsida.

Brännström skriver NHL-kontrakt

McPhee passar också på att berömma trions spel.

– De har visat en exceptionell talang och sinne för hockey när de har spelat på sina nuvarande nivåer. Vi kommer att följa dessa spelare när de fortsätter att visa upp det hårda arbete som krävs för att ytterligare utveckla och fortsätta sina positiva karriärsbanor.

För samtliga spelare handlar det om treåriga så kallade "entry-level contracts", vilket är en överenskommelse anpassad för rookiespelare.

Brännström hyllad av McPhee

Redan efter draften hyllades Brännström av McPhee, som berättade att de fastnade för svensken under Ivan Hlinka Tournament.

– Vi har älskat honom sedan vi såg honom i Slovakien i augusti. Han påminner oss om Ryan Ellis (Nashville Predators), sa han då.

https://twitter.com/GoldenKnights/status/886350018013151232
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag