Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske succéspelaren skadad: ”Jobbigt att se”

Ur ”Sportklubben”: Erik Granqvist om svenska NHL-spelare som är stjärnor i det tysta.
Foto: MICHAEL DWYER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Torsdagen blev händelserik för svenske rookiesensationen Victor Olofsson, 24.

Under förmiddagen utnämnde NHL honom till ”Månadens rookie” i ligan för december.

Några timmar senare blev Olofsson skadad och tvingades avbryta matchen när Buffalo besegrade Edmonton med 3-2 efter förlängning.

Det var en udda händelse som tvingade Victor att lämna isen.

Han hade just stått för framspelningen till 2-2-målet efter 3.52 av den sista perioden när han tappade balansen ute i det vänstra sarghörnet och föll illa. Det såg ut som han fick sitt högra ben under sig.

Olofsson hade svårt att ta sig upp från isen, men haltade så småningom ut till spelarbåset.

Han återkom inte i matchen.

– Det är verkligen inte bra. Det är jobbigt att se. Han har varit så bra hela året och vi lutar oss mot honom i väldigt många situationer. Jag och Reino (Sam Reinhart, reds. anm) älskar att spela med honom och han är ett stort hot för oss i powerplay. En otroligt stor del av vårt lag, säger Jack Eichel till Buffalo News.

Victors framspelning till Zach Bogosian gav Buffalobacken chansen att avlossa ett skott strax innanför den offensiva blå linjen, som träffade Sam Reinhart och försvann in i kassen bakom Mikko Koskinen.

Eichel fick straff efter Klefboms hakning

2-2 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

Där klev en viss Jack Eichel fram och bjöd på två solonummer.

Först stod Sabres unge anfallsstjärna och lagkapten länge bakom den egna kassen i spel tre mot tre innan han såg det rätta tillfället att sätta fart över banan.

Han lyckades ta sig förbi de tre Oilersspelarna och störtade fram mot kassen när Oscar Klefbom hakade honom snett bakifrån.

Domaren blåste för straffslag.

Och där visade Eichel än en gång sin talang och kyla. Han gjorde en lång sväng ut till vänster och skar sedan in på kassen och pricksköt segermålet på plocksidan hos Koskinen.

Marcus Johansson spelade fram Curtis Lazar till 1-2-mået efter att ha rundat kassen i full fart.

– Med den blick för spelet som Marcus har måste man alltid hålla sig redo att en passning kan komma, sa Lazar till nhl.com efteråt.

Victor Olofsson hälsar att han förhoppningsvis är tillbaka i spel snart.

Hos Edmonton hade Adam Larsson assist till Riley Sheahans 1-0-mål.