Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnans fina gest till 11-åriga flickan

Alexander Steen med Stanley Cup-bucklan.Foto: MICHAEL DWYER / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Steen och Colton Paryako besökte 11-åriga Laila Anderson.

Med sig till den sjuka flickan hade duon en Stanley Cup-ring.

– Du vet hur mycket du betyder för oss, säger Steen när de ger bort ringen.

11-åriga Laila Anderson var en stor del av St. Louis första Stanley Cup-seger någonsin tidigare i år och fick vara med och lyfta bucklan efter segern i den sjunde finalmatchen. 

Laila kämpar mot sjukdomen HLH och blev som en lyckoamulett för hockeylaget på vägen mot finalsegern.

– Trots allt så fortsätter hon att vara positiv. Det är så speciellt. Vi kanske förlorar en hockeymatch, och så åker vi hem och är frustrerade och arga. Men samtidigt finns det personer som kämpar för sina liv, sa backen Colton Parayko bland annat till ESPN under finalserien.

Laget motiverade också Laila berättade hennes mamma Heather.

– De har verkligen nått fram till henne och hon säger varje dag att hon ska fortsätta kämpa för deras skull”, sa hon.

Steen: ”Du vet hur mycket du betyder för oss”

Vänskapen mellan laget och Laila tog inte slut i och med Stanley Cup-triumfen. En film på klubbens twitterkonto visar hur Alexander Steen och Colton Paryako knackar på hennes dörr och ger henne ett paket.

– Det finns en anledning till att vi är här. Du vet hur mycket du betyder för oss och vilken inspiration du har varit för så många människor. Jag och Colton är här för att representera vår organisation och vi har något vi vill att du ska öppna nu, säger Alexander Steen till Laila i videon när de kommit in i huset.

När Laila öppnar lådan får hon se en Stanley Cup-ring, ringen som delas ut till alla mästarspelare- och ledare varje år.

– Herregud, säger Laila och börjar gråta när hon öppnar lådan.

– Jag känner att jag inte borde röra den här just nu.

Laila kysser sedan ringen och får hjälp att sätta på sig den. Hon lär finnas runt laget även nästa NHL-säsong.

https://twitter.com/StLouisBlues/status/1179166390084915201https://twitter.com/NHL/status/1139010181294120960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1139010181294120960&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Fhockey%2Fnhl%2Fsa-blev-10-ariga-laila-finalens-huvudperson%2F