Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnans byte – inför nya jättekontraktet

Foto: DOM GAGNE / CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Så var det klart, Elias Pettersson byter agent.

Den 22-årige centerstjärnan lämnar Eclipse Sport Management och har skrivit på för CAA Sports.

Deras första uppdrag blir att förhandla ett nytt flerårskontrakt med Vancouver Canucks, då Elias nu spelar ut sista året på sitt rookieavtal i NHL.

– Vi är oerhört glada och stolta att Elias val av agentur föll på CAA. Han har en spännande framtid att se fram emot i NHL med spel i en av de populäraste klubbarna i hela ligan. Jag tror bestämt att han kan komma att vinna en av de stora utmärkelserna i NHL utöver Calder Trophy, som han redan vunnit, säger Claes Elefalk på CAA Sports i Stockholm.

Den amerikanska agenturen anställer också en av Elias svenska agenter, Johan Altberg, som följer med på resan.

– Vi är också mycket glada att Elias agent sedan många år, Johan Altberg, även han valt att komma till CAA. Så nu får Peter Werner och jag en ny kollega på kontoret, vilket vi ser fram emot, kommenterar Elefalk.

Stor löneförhöjning

Elias Pettersson är inne på sin tredje säsong i NHL.

Han tjänar den här säsongen 7,7 miljoner kronor. Beroende på hur långt kontrakt han skriver inför säsongen 2021-22, så kan han räkna med en stor löneförhöjning.

Det kan komma att handla om en ny årslön på 58-60 miljoner kronor. Eller mer. 

Poängmässigt har Pettersson liksom Vancouver haft en tung start på den här säsongen och gjort 13 poäng, 7 mål och 6 assist, på de 19 inledande omgångarna.

Men han har ett poängsnitt på nära en poäng per match (132 poäng på 139 matcher) under sina två första år i ligan, vilket är ett exceptionellt bra facit för en nykomling.

Media i Kanada har spekulerat om att Elias och kompisen och lagkamraten Quinn Hughes kan komma att förhandla sina nya kontrakt tillsammans, då Hughes redan har CAA som sin agentur.