Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnans nya kontrakt: 370 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: USA TODAY NETWORK / JAKE ROTH-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. Ett nytt sjuårskontrakt värt 370 miljoner kronor.

Jonas Brodin , 27, har all anledning att fira.

Hans nya avtal med Minnesota Wild från säsongen 2021-22 gör honom till en av de bäst betalda svenskarna i NHL.

– Klubben älskar Jonas och han gillar att bo i Minnesota och representera Wild, säger Brodins agent Peter Wallén till SportExpressen.

Jonas Brodin har fortfarande kvar ett år på sitt nuvarande kontrakt med Wild, som ger honom en årslön på 36,7 miljoner kronor.

Den nya årslönen från och med 2021-22 blir 52,8 miljoner kronor.

– Det är jätteroligt att Jonas får det här kontraktet. Dels för att det handlar om sju år och sedan är det mycket pengar. Den kombinationen är mer än vad han hade hoppats på, berättar Peter Wallén.

Förhandlingarna gick snabbt.

– Det har tagit drygt två veckor innan vi var klara i slutet av den förra veckan. Det var en bra förhandling, de ville ha honom kvar och Jonas ville stanna. Vi hade lite samtal före trading deadline i februari, då det var många andra NHL-klubbar som kontaktade Minnesota för att försöka få till en trejd för Jonas. Ja, jag skulle vilja säga att ett 20-tal NHL-lag visade intresse för Jonas, säger Peter Wallén.

”No move”-klausul

Det nya jättekontraktet har en klausul om ”no move” under de första fyra säsongerna, så inkluderar vi den kommande säsongen under det gamla kontraktet vet Brodin att han blir kvar i Wild under minst fem år framöver.

Jonas har haft en defensiv roll från sin backplats i Minnesota. Han gjorde 28 poäng, 2 mål och 26 assist, på 69 matcher den här säsongen och var +15.

Han har gjort åtta säsonger i NHL och producerat 146 poäng, 30 mål och 116 assist, på 555 matcher med +47 i plus- och minusstatistiken.

Jonas är själv hemma i Sverige nu sedan säsongen tog slut under lagets Play-in i Bubblan i Edmonton mot Vancouver Canucks, som vann med 3-1 i matcher.