Hagelin. Foto: Will Schneekloth/Icon Smi
Hagelin. Foto: Will Schneekloth/Icon Smi

Svenske NHL-stjärnan stannar i NY Rangers

Publicerad

LOS ANGELES. 15 miljoner kronor i årslön under de kommande två säsongerna i New York Rangers.
Carl Hagelin, 24, kan kalla sig mångmiljonär efter att igår ha skrivit på sitt nya NHL-kontrakt värt 30 miljoner.

- Det känns overkligt. Kanske inte så mycket för pengarna, så långt har jag inte hunnit tänka, men att jag nu har ett envägskontrakt i NHL. Det var inget jag trodde skulle hända för sex-sju år sedan, säger han till SportExpressen.se.

Sedan sex veckor tillbaka är han hemma i Sverige och kör rehabträning för att den opererade vänsteraxeln ska läka så snabbt som möjligt.

- Operationen i New York gick bra och jag börjar nu känna mig bättre. Mitellan åker snart och jag kan börja träna upp axeln på allvar, säger Carl.
Var det viktigt för dig att vara kvar i Rangers?

- Ja, det är en fantastisk klubb att spela för och New York är en fantastisk stad att bo i, så jag är glad att de ville ha mig kvar.

"Båda parter är nöjda"
Vad säger du om pengarna?

- Jo, det är bra med pengar. Båda parter är nöjda. Nu gäller det för mig att visa att jag är värd de här pengarna.

- Sedan är det en fördel att vara kvar i den klubb, där man spelat de senaste åren. Det gör saker och ting lättare. Man känner lagkamraterna och så.
Hur firar du det här?

- Min fabror och gudfader Mikael Hagelin fyller femtiofem år i dag, så vi ska fira tillsammans. Det här är en grymt cool dag för mig, säger Carl Hagelin.

Han slutade sexa i Rangers interna poängliga under grundserien senast med 24 poäng, 10 mål och 14 assist, på 48 matcher.

I slutspelet blev det ytterligare 6 poäng, 3 mål och 3 assist, på tolv matcher. Bara två spelare i laget gjorde fler poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag