Anton Strålman var med och tog VM-guld i våras Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNAnton Strålman var med och tog VM-guld i våras Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Anton Strålman var med och tog VM-guld i våras Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Till vardags spelar han i Tampa Bay Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNTill vardags spelar han i Tampa Bay Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Till vardags spelar han i Tampa Bay Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenske NHL-stjärnan evakuerar: "Otäckt"

Publicerad

LOS ANGELES. Hundratusentals invånare flyr nu södra och västra Florida för att komma undan orkanen Irma.

En av dem som lämnade sitt hem i Tampa Bay och evakuerade under fredagen var svenske NHL-stjärnan Anton Strålman, 31.

- Vi flög under fredagseftermiddagen till Nashville, dit vår klubb flyttat rookielägret från Fort Myers. Lightning erbjöd oss veteraner och andra anställda med familjer att åka med. Så vi har precis checkat in här hela familjen med husdjur och allt, säger Anton Strålman.

Han hade länge planerat att stanna kvar i huset i stadsdelen South Tampa i Tampa Bay, men de nya rapporterna och prognoserna under fredagen att orkanen Irma ändrat riktning och nu befaras drabba också västra Florida fick familjen Strålman på andra tankar.

- Det känns bra nu när stormen ser ut att ha ändrat riktning till Floridas västra sida i stället, säger Anton.

Han lämnar efter sig ett igenbommat hus i Tampa Bay.

- Ja, hela huset är igenspikat. Vi har även lagt ut sandsäckar, så vi har väl gjort det bästa vi kunnat.

Nu väntar några pirriga dygn för Anton och hans familj, då enorma vattenmassor och orkanvindar väntas sprida stor förstörelse längs Floridas sydvästra kust, området som kallas för "Florida keys".

Varning har utfärdats ända upp till storstaden Tampa Bay och prognosen är att Irma kan orsaka drygt 50 centimeters nederbörd och vågor på upp emot 3,5 meter längs kusten.

- Nu får vi hoppas på det bästa, helt enkelt, säger Anton Strålman, som var på plats i Florida då familjen har barn i skolan och höstterminen redan börjat.

Strålman: "Det är riktigt otäckt"

Tampa Bay Lightning hade planerat att inleda träningslägret inför säsongen 2017-18 på torsdag i nästa vecka, men nu är det osäkert om man kan komma igång då.

Allt hänger på hur stora skador orkanen Irma orsakar de närmaste dygnen.

Strålmans backkollega, Victor Hedman, skulle ha flugit från Sverige till Tampa Bay i torsdags, men valde att boka om biljetterna och stanna kvar hemma i Örnsköldsvik.

- Vi kommer till Tampa på tisdag i stället. Det som händer är riktigt otäckt, säger Victor.

Både Hedman och Strålman var med och vann VM-guld med Tre Kronor i Tyskland i maj.

De rankas som ett av NHL:s bästa backpar.

Strålman inleder i höst sin fjärde säsong i Tampa Bay Lightning. Han har tidigare representerat Toronto Maple Leafs, Columbus Blue Jackets och New York Rangers och har totalt gjort 622 matcher i NHL med 207 poäng, 41 mål och 166 assist, som facit från sin backplats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag