Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnan slutar – så blir hans nya liv

Eddie Läck var med i Tre Kronors guldlag vid VM 2017. Turneringen spelades kort efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, och Läck hade gjort en markering på sin målvaktsmask.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

32 år gammal blev höftskadorna för svåra. 

Den svenska NHL-målvakten Eddie Läck meddelar att han lägger av. 

– Jag har gjort allt för att komma tillbaka, men det gick inte, säger han i en video på Twitter

Eddie Läck slog igenom med Leksand i hockeyallsvenskan och tog via Brynäs i SHL steget över Atlanten till den nordamerikanska hockeyn. 

NHL-debuten kom säsongen 2013/14 med Vancouver Canucks som Läck tillhörde fram till 15/16. Därefter har han representerat Carolina Hurricanes, Calgary Flames och nu senast New Jersey Devils. 

Men nu är det slut. 

Eddie Läck lägger av – skadorna sätter stopp

Eddie Läck meddelar att hans karriär är över, 32 år gammal. 

– Det är dags för mig att avsluta min karriär som elithockeyspelare. Jag har varit med om bra och dåliga stunder. Jag har varit i några stökiga situationer och varit en del av några riktigt bra lag, säger han. 

Läck berättar att det är skadorna som lett till att han lägger av nu. 

– Mina höftproblem har nått den punkten att jag kan leva ett normalt liv och det är jag tacksam för. Med höften är inte tillräckligt bra för att spela professionell ishockey. Jag har accepterat situationen. Jag har gett mitt allt för att komma tillbaka. Men det gick inte. De senaste sex åren har varit plågsamma för mig. Jag har velat spela på ett sätt som min kropp inte tillät mig att göra. 

Sadlar om och blir mäklare

Eddie Läck säger vidare att det var i Canucks som han trivdes allra bäst under sin tid i NHL. 

– Jag vill tacka fansen som välkomnade och fick mig att känna mig som en i gänget direkt. 

Nu då? Norrtäljesonen är inte på väg tillbaka hem till Sverige utan i stället blir han kvar i USA och mer specifik Phoenix där han ska jobba som mäklare. 

– Jag börjar nu mitt nya jobb som mäklare. Så nu kan jag hjälpa familjer att hitta sitt drömhem. Nu ser jag fram emot nästa kapitel i mitt liv. 

Eddie Läck var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2017. 

https://twitter.com/eddielack/status/1244711156091990018