Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Svenske målvakten hyllas efter sin debut

Publicerad

LOS ANGELES. Anton Forsberg, 24, fick sitt genombrott i NHL i natt, svensk tid, när han gjorde sin första match i kassen för Chicago Blackhawks.

Forsberg var lagets bäste spelare och hyllades av experterna i tv efter att ha räddat 40 skott när Chicago tappade en 3-1-ledning och föll med 3-4 i förlängningen.

- Forsberg var outstanding. Han höll Chicago kvar i matchen och visade nu att klubben satsat rätt, som gjort honom till andremålvakt bakom Corey Crawford, sa förre NHL-målvakten och numera tv-kommentatorn Kevin Weekes i studion hos NHL network.

Själv säger Anton Forsberg så här en timme efter slutsignalen:

- Skönt att få den första matchen överstökad, men väldigt surt att vi inte kan behålla ledningen och vinna till slut. Vi drog på oss lite för många utvisningar, som gjorde att Toronto fick momentum och kunde få in två puckar.

Han stoppade Torontos anfallsstjärnor Auston Matthews och William Nylander vid åtskilliga tillfällen.

Men till slut fick Forsberg kapitulera för Matthews i förlängningen sedan svenskens lagkamrater slarvat och gett bort pucken i egen zon.

Men Anton är på det hela taget nöjd med sin debut i topplaget Chicago.

- Det kändes ganska bra. Lite skillnad på tempot jämfört med försäsongen, men roligt att vara igång, säger han.

Forsberg kom till Chicago i somras i en trejd klubben gjorde med Columbus.

William Nylander utan poäng

Med nattens storspel kommer coachen Joel Quenneville inte att ha några problem med att matcha Forsberg i fortsättningen när Crawford behöver vila.

Ulf Samuelsson, som är ny assisterande coach i Blackhawks, kan Anton Forsberg sedan tiden i Modo 2011-13.

- Ja, det stämmer att jag hade Ulf som tränare där, säger Anton, som hann göra tio matcher i NHL under åren i Columbus.

William Nylander blev utan poäng i nattens match, men tillhörde som vanligt en av Maple Leafs bästa spelare och hade fem skott på mål.

Backen Calle Rosén hade en assist och noterade därmed sin första poäng i NHL. Det här var hans andra match i Toronto.

Hos Chicago spelade Gustav Forsling fram till ett av målen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag