Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenske jättetalangen hyllas efter nya succén

Publicerad

LOS ANGELES. Jesper Bratts succé i NHL fortsätter.

Han gjorde en ny poäng i natt, svensk tid, när New Jersey bortabesegrade Toronto med 6-3.

Och nu ligger den 19-årige rookiesvensken på 8:e plats i hela NHL:s poängliga.

- Han har varit grymt bra, säger Marcus Johansson som tillsammans med Bratt spelade fram Pavel Zacha till 3-2-målet.

Jesper Bratt har inte bara tagit en ordinarie plats i New Jersey.

Han är efter tre omgångar lagets poängkung med sina 6 poäng, 3 mål och 3 assist.

Bara ytterligare en svensk har producerat så bra under första veckan av säsongen och det är Nicklas Bäckström i Washington, som har svarat för 1 mål och 5 assist.

Maple Leafs kom till nattens match med tre raka segrar, men Devils blev en övermäktig uppgift.

- Det här var en skön vinst. Tycker att det var jäkligt starkt att kunna vinna även när vi inte spelar så bra som vi vill, så det är ett gott tecken, säger Marcus Johansson.

"Det har fungerat hittills"

Han har själv gjort 4 poäng, 2 mål och 2 assist, på de senaste två matcherna och klivit fram som en av lagets ledande spelare.

Vilket var segerreceptet mot Toronto?

- Jag tycker att det är precis samma recept som förut. Vi försöker spela till vår styrka och inte krångla till det för mycket. Och det har fungerat hittills.

Pavel Zacha och Miles Wood var tvåmålsskyttar hos gästerna.

New Jersey har tre raka segrar och toppar tabellen för Metropolitan division.

Hos Toronto hade William Nylander en assist.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag